Top News
2375 prikaza

Raspad Živog zida: Pernar i Bunjac napustili Živi zid

Ivan Pernar i Branimir Bunjac
Patrik Macek (PIXSELL)
Ivan Pernar u četvrtak je cijelo jutro očajnički preko svog profila na Facebooku pozivao svoje pratitelje i pristaše da pokušaju utjecati na Ivana Vilibora Sinčića

Ivan Pernar i Branimir Bunjac izašli su iz Živog zida. Odluku je priopćio Pernar tijekom obraćanja javnosti u 11 sati u Saboru.

"Još jučer je Palfi govorila da želi biti kućanica i da ne želi u Sabor. Ja sam joj dao priliku iako sam znao da je to laž. Ona je odlučila još jednom ne poslušati volju članstva. Ovdje je riječ o diktaturi koja nema podršku ni javnosti ni članstva. To je njena samovolja bez ikakve osnove. Pokušao sam sa Sinčićem ljudski razgovarati, rekao sam mu da ona ne može više vladati strankom. Između Bunjca i mene, i cijelog članstva, moj kolega Sinčić donio je odluku koju sam očekivao. On je između žene i stranke, odabrao ženu i time zapečatio ne samo sudbinu Živog zida nego i svoju vlastitu", rekao je Pernar.

Dodao je da je svoj privatni interes i interes svoj žene, Sinčić stavio iznad interesa stranke.

"Njegova žena me izbacila iz kuće. Ja sam tada shvatio da bilo kakav razgovor s njima nije moguć. Osnovat ću novu stranku s kolegama, nastavit ćemo političku borbu. Pokušali smo se ljudski dogovoriti, ali nije išlo. S ljudske strane, ja volim i Vladimiru i njega, ali ovo više nije pitanje emocionalnih odnosa. Pukla je ljubav u tome što je ljubav jedno, a diktatura drugo. Od tih priča o unutarstranačkim izborima nema ništa."

Ivan Pernar u četvrtak je cijelo jutro očajnički preko svog profila na Facebooku pozivao svoje pratitelje i pristaše da pokušaju utjecati na Ivana Vilibora Sinčića da se 'dozove pameti' i napravi razuman izbor, koji neće završiti njegovim izlaskom iz stranke, kao ni izlaskom iz stranke Branimira Bunjca.

Oko 9 sati Pernar je napisao kako Palfi ne podržavaju ni stranka ni birači:

"Ne može strankom upravljati osoba koju ne podržava članstvo niti birači, Vladimira Palfi nema legitimitet i oko toga se vrti cijela rasprava. Takav način vladanja strankom u kojem sve konce vuče osoba koju osim muža i par ljudi koje je zaposlila u stranci ili postavila na neke pozicije, nitko drugi ne podržava, nije normalna, prirodna, razumna, održiva, a samim time niti prihvatljiva."

U jedan ujutro objavio je status u kojem se pita stavlja li Sinčić interese sebe i svoje supruge ispred interesa stranke:

"Jedino pitanje sada jest čiji interes je Sinčiću bitniji, njegove žene i njega osobno ili cjelokupne stranke, odnosno hoće li strankom i dalje vladati Vladimira. Taj gordijski čvor mora se rasplesti i Sinčić sada ima priliku napraviti odluku koja će ući u povijest. Ovisno o toj odluci, jasna je i sudbina stranke. Ukoliko Vladimira odluči odbiti dati ostavku na mjesto u Glavnom odboru, jasno je da kolega Bunjac i ja izlazimo iz stranke, a Sinčić time ostaje njen jedini zastupnik u Saboru. Društvo bi mu doduše mogla praviti Vladimira nakon što Bunjcu uzme mandat. Pozivam članove da djeluju na Sinčića da donese razumnu odluku iako sumnjam da je to u stanju iz razloga koji su svima vama već odavno znani", napisao je Pernar. 

Oko 7 ujutro na svojoj Facebook stranici Pernar se pribojava kako će Sinčić ipak odabrati raskol stranke:

"Između raskola i raspada stranke s jedne strane i izlaska njegove žene iz Glavnog odbora, Sinčić će odabrati raskol i raspad stranke, daj Bože da ne bude tako, ali pribojavam se da će napraviti upravo takav izbor."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.