Top News
125 prikaza

Jesu li Britanci uopće znali zašto glasaju?

Nigel Farage, Brexit
Reuters/Pixsell
Google Trends pokazali su poraznu statistiku: nakon zatvaranja glasačkih mjesta zanimalo ih je što je 'brexit' i što će se dogoditi ako izađu iz Europske unije

Britanci su na povijesnom referendumu izglasali izlazak iz Europske unije, a trendovi na Googleu ukazuju na jedno važno pitanje - jesu li Britanci uopće znali zašto glasuju za izlazak iz EU? 

Naime, nakon što su glasačka mjesta zatvorena, na Googleu su upiti o tome što će dogoditi ako Britanija zaista izađe iz Europske unije skočili za vrtoglavih 300 posto. Također, nakon zatvaranja glasačkih mjesta, zabilježen je i rast pitanja poput "što je Brexit" i "što je Europska unija"

Nakon objave rezultata referenduma, Britance je najviše zanimalo što to točno znači za njihovu zemlju, a odlučili su i saznati više o Europskoj uniji te koje su države članice Unije. Zanimljivo je da ova pitanja nisu postavljena prije održavanja referenduma nego tek nakon objave rezultata...

Jutro je Britancima donijelo i prve posljedice rezultata referenduma - pad funte, rast cijene zlata te ostavku Davida Camerona, te su tada googlali kako kupiti zlato, tko će biti sljedeći premijer i kako dobiti irsku putovnicu. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.