Top News
125 prikaza

Josić zbog razbijanja dvojezičnih ploča dobio 6 mjeseci uvjetno

Tomislav Josić
Grgur Zucko (PIXSELL)
Odvjetnik oputuženog Zvonirim Hodak najavio je žalbu, a smatraju kako je presuda "sramotna jer je bez činjenica i dokaza"

 "Ovo je politička presuda, kao i u slučaju Merčepa. Ovo svakako nije kraj i žalit ćemo se na višim sudovima. Optužen sam bez ikakvih dokaza, a tereti me se da sam kao svojim autoritetom mogao spriječiti da se neke stvari dogode u gradu", izjavio je Josić novinarima nakon izricanja presude, za koju je rekao kako je primjer da se nastavlja progon hrvatskih branitelja.

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić na vukovarskom je Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora uz uvjet od godinu dana, zbog organiziranja nereda koji su 2013. doveli do razbijanja dvojezičnih ploča u gradu, a Josić je izjavio da se tom političkom presudom nastavlja progon branitelja.

 Tomislava Josića DORH je optužio da je 2. rujna 2013. godine organizirao, nagovarao i poticao ljude koji su potom razbili postavljene dvojezične ploče po Vukovaru.

 Njegov odvjetnik Zvonimir Hodak ocijenio je kako je presuda Općinskog suda "sramotna i bez ijedne činjenice i dokaza", najavivši žalbu vukovarskom Županijskom sudu.

 "U optužnici stoji da je Josić pred najmanje 50 osoba pozivao okupljene i kanalizirao ih da skinu ploče, a onda za svjedoka dovedu jednu osobu, i to Marijana Živkovića koji je svjedočio tako da bi ga mi kao obrana uzeli za svjedoka. Ako od toliko ljudi nisu mogli naći barem dva svjedoka onda je jasno o čemu se radi. Josić je radi svega mogao biti suđen na Prekršajnom sudu ali ne i na Općinskom sudu", rekao je Hodak, piše HINA. 

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.