Top News
4413 prikaza

Justin je stvarno pretjerao i sad mu se svi rugaju

Justin Trudeau tijekom posjete Indiji pretjerao s etno odjećom
1/4
ADNAN ABIDI/REUTERS/PIXSELL
Posjet i gaf kanadskog premijera Indiji zasjenio je i problem njegove potpore Sikh separatistima

Čarape s uzorkom, obožavanje "Ratova zvijezda" i navijeno ponavljanje riječi "različitost" glavni su atributi kanadskog premijera Justina Trudeaua. U svijetu Donalda Trumpa on je, većina se slaže, pozitivac. Otvoren, demokratičan, obrazovan, pokazuje emocije, a ne odmaže niti što je zgodan.

Kritičari kažu da je prepun floskula i spor u donošenju odluka, te da je od sebe napravio brend kakav političar, barem za vrijeme mandata, ne bi smio biti. Njegov nedavni posjet Indiji magazin Vice nazvao je "trenutkom kada je njegov celebrity imidž napokon implodirao".

Trudeau je, naime, u očajničkom pokušaju da se dodvori Indijcima u Indiji ali i kod kuće odlučio cijelo vrijeme posjeta provesti odjeven kao glavni lik nekog Bollywoodskog filma, a u iste etno odjevne predmete obukao je i svoju obitelj s kojima ne onda neumorno pozirao sklopljenih ruku i produhovljenog pogleda ispred svakog hrama u kojem se našao.

Justin Trudeau tijekom posjete Indiji pretjerao s etno odjećom | Author: Instagram Instagram

- Njegova jedna kombinacija je pretjerana za najtradicionalnije vjenčanje, ovo je ulizivačka katastrofa - napisao je na Twitteru jedan komentator iz Indije, a Vice je to usporedio s 'posjetom Modija koji npr. sedam dana u Kanadi ne skida odjelo rendžera ili kauboja'.

Na put koji je trebao trajati tri dana, a Trudeau ga je razvukao na sedam premijer je poveo čitavu obitelj, kao i sve članove svog kabineta koji su podijetlom iz Indije. Narendra Modi nije ga, kako priliči protokol, dočekao na aerodromu, a Trudeauovi su prvo danima 'skitali' da bi sve političke razgovore i sastanke ostavili za posljednji dan.

Kanađani se pitaju je li bilo nužno da u ime održanja imidža premijera plate cijelo to putovanje, a komentiraju i kako je neobično da su popularnog i tako otvorenog premijera u Indiji zapravo - izignorirali.

Justin Trudeau tijekom posjete Indiji pretjerao s etno odjećom | Author: ADNAN ABIDI/REUTERS/PIXSELL ADNAN ABIDI/REUTERS/PIXSELL

Osim što su Indijci mahom bili zgroženi snishodljivošću Trudeaua mnogi mu ne mogu oprostiti što se nikada nije distancirao od separatističkog pokreta Sikha već, dapače, pozivnica odaskana i Jasparu Atwalu, čovjeku osuđenom da je pokušao ubojstvo jednog indijskog ministra kao i pokušaj napada na drugog ministra.

Prošle se godine Trudeau pojavio na Sikh paradi u Torontu te se fotografirao ispred zastave Khalistana, regije u kojoj mnogi zahtjevaju otcijepljenje, kao i ispred plakata vođe tog pokreta - Jarnail Singh Bhindranwale.

Kada je napokon došao trenutak da porazgovara s Modijem Trudeau se, napokon, presvukao u odjelo i bacio u zagrljaj Indijcu, što je također razljutilo neke.

Justin Trudeau tijekom posjete Indiji pretjerao s etno odjećom | Author: ADNAN ABIDI/REUTERS/PIXSELL ADNAN ABIDI/REUTERS/PIXSELL

- Trumpu trebaju natuknice da bude čovjek, a ne robot, a Trudeau pak treba smanjiti grljenja i hihotanja, nije misica - napisao je jedan komentator na društvenim mrežama.

O čemu se točno razgovaralo osim o 'poboljšanju bilateralnih odnosa, kulturnih veza i trgovine', usprkos tome što se o trgovinskom dealu pregovara već godinama i nije niti blizu kraju - što dodatno potpiruje pitanje čemu taj posjet uopće?

Godišnji u Indiji, popraćen dovlačenjem vlastitog kuhara i svakodnevnim maškarama vjerojatno je zapravo samo početak predizborne kampanje, no Trudeau i njegov imidž polako se urušavaju, a jedino više politike, a manje imidža i podlaženja, može mu, na duge staze, osigurati opstanak.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.