Top News
5766 prikaza

Kaos: Migranti probili kordon, krenuli prema Hrvatskoj

Migranti na granici BiH probili policijski kordon
Screenshot Twitter
Avaz javlja i kako je na granični prijelaz stigla Specijalna policija iz Hrvatske, a u naguravanju s policijom na strani BiH ima i ozlijeđenih

Na graničnom prijelazu Maljevac trenutno je kaotično stanje nakon što je došlo do naguravanja migranata i policije.

Dnevni avaz javlja kako su migranti probili kordon policije BiH te su krenuli prema hrvatskim graničnim policajcima i graničnom prijelazu.

U manjim grupama pristižu migranti koji su se uputili prema granici. Trenutno njih dvjestotinjak stoji ispred policijskih kordona. 

Helikopter hrvatske policije nadlijeće granicu. Avaz javlja i kako je na granični prijelaz stigla Specijalna policija iz Hrvatske, a u naguravanju s policijom na strani BiH ima i ozlijeđenih

Oko dvije stotine ilegalnih migranata i u srijedu u skupini boravi u blizini graničnog prijelaza Maljevac u Bosni i Hercegovini nastavljajući na taj način pritisak na lokalne vlasti ne bi li im se dopustio nastavak puta ka Hrvatskoj, a policija Unsko-sanske županija počela je aktivno provoditi mjere čiji je cilj spriječiti dolazak novih migranata u tu regiju.

Migranti, koji su boravili u improviziranom kampu kod  Velike Kladuše, ka Maljevcu su se zaputili u utorak, a tamo ih je dočekao policijski kordon koji im je zapriječio prilazak samom graničnom prijelazu.

Migranti su unatoč hladnoći odlučili provesti cijelu noć između utorka i srijede na otvorenome i tamo su boravili pod policijskom paskom.

Glasnogovornica MUP-a Unsko-sanske županije Snežana Galić potvrdila je u srijedu ujutro kako pritom nije bilo većih izgreda, iako je nekolicina migranata u večernjim satima pokušala zaobići poljske zapreke, no uhvaćeni su i nakon toga su se pridružili ostalim članovima skupine.

"Policija će nastojati uvjeriti migrante da se vrate u prihvatne centre", kazala je Galić lokalnim medijima.

Policija je protekle noći također spriječila skupinu od 90 migranata da se u Bihaću iskrca iz vlaka kojim su doputovali iz Sarajeva. Vlak je stoga bio satima blokiran na bihaćkom željezničkom kolodvoru i nije na vrijeme krenuo natrag ka Sarajevu.

Dio je to mjera kojega su predstavnici županijskih vlasti u utorak usuglasili s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem. 

Zapovjednik županijske polciije Mujo Koričić pojasnio je kako više neće biti dopušten dolazak novih migranata te kako će stoga policajci na prilaznim cestama koje vode ka Bihaću kontrolirati vozila, a posebice autobuse, i zabraniti prolazak migrantima koje eventualno zateknu.

Autobusnim prijevoznicima koji održavaju linije ka Bihaću poslana je obavijest o tome uz preporuku da ne primaju putnike-ilegalne migrante.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.