Top News
863 prikaza

Kaos u Bijeloj kući: Trumpov šef spinova dao ostavku

Donald Trump u Taormini na Siciliji
pool/REUTERS/PIXSELL
Nije dao razloge za ostavku, ali sumnja se da nije uspio promijeniti Trumpovu komunikaciju

U pozadini sve brojnijih skandala i sve većih problema koji razdiru Bijelu kuću, šef komunikacija Donalda Trumpa, Mike Dubke, odlazi sa svoje pozicije. Na toj poziciji zadržao se samo tri mjeseca prije nego je podnio ostavku 18. svibnja i, kako tvrdi Axios, ipak pristao doći na posao barem dok se Trump ne vrati s putovanja po Bliskom istoku i Europi. Pokušavao je restrukturirati čitav sustav komunikacije s medijima i odlazi s radnog mjesta u dobrim odnosima s nadređenima.

Dobro upućeni kažu da je Dubke imao velikih problema zbog uklapanja u novu radnu sredinu i jednostavno nije uspijevao surađivati s ostatkom ekipe u Trumpovoj Bijeloj kući. Upravo ta ostavka trebala bi biti tek prvi korak u velikim promjenama koje Trump sprema.

Jonathan Swan tvrdi da će nova lica, poput Coreyja Lewandowskog i Davida Bossieja, unijeti kaos u već nemirnu situaciju u Washingtonu. "Oni nisu uglađeni likovi. Oni su prave ubojice, u metaforičkom smislu. Stari igrači u Bijeloj kući su jako, jako nervozni zbog Lewandowskog zato što je iskustvo pokazalo da on neće pokušavati smiriti Trumpa već će ga poticati na sve ekstremnije ispade", uvjeren je Swan.

Dubke još nije odlučio koji će mu biti zadnji radni dan i još uvijek dolazi na posao.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.