Top News
3848 prikaza

Komšić napao Hrvatsku: Lažete i upadate na teritorij BiH!

Željko Komšić
Armin Durgut / PIXSELL
Umjesto što traže ispriku zbog laži u koje su se zapleli njihovi dužnosnici neka narede povlačenje naoružanih policajaca, poručio je Komšić

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u četvrtak je dodatno zaoštrio verbalni rat kojega vodi s hrvatskim dužnosnicima poručivši kako "petljaju i lažu" i ponovivši pri tom optužbe da hrvatski policajci nezakonito upadaju na teritorij BiH. 

Komentirajući izjavu predsjednika hrvatske vlade Andreja Plenkovića koji je ranije tijekom dana kazao kako žali zbog "pretjeranih reagiranja" s bosanskohercegovačke strane i poruka upućenih predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, Komšić je u izjavi za portal Klix poručio kako ga takve izjave ne zanimaju te kako od hrvatskih vlasti traži da prije svega osiguraju povlačenje svojih policajaca s teritorija BiH koji tamo navodno ulaze kako bi prisilno vraćali ilegalne migrante.

Dragan Čović i Kolinda Grabar Kitarović Izborni mitovi Top News Odakle vama u BiH ideja da Hrvati brinu za vaše interese?

"Radi se o nedopustivom narušavanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Bosne i Hercegovine. Umjesto što traže ispriku zbog laži u koje su se zapleli njihovi dužnosnici neka narede povlačenje naoružanih policajaca s pograničnih predjela u Bosanskoj Krajini", Komšićeva je poruka.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH je ocijenio kako su problemi nastali zbog različitih interpretacija pisanja izraelskog "Jerusalem Posta" o ocjenama hrvatske predsjednice o stanju u BiH zapravo isprovocirani postupcima koji traju duže vrijeme i miješanjem hrvatskih dužnosnika u unutarnja pitanja BiH.

"'Tenzije su samo reakcije na nastupe visokih hrvatskih dužnosnika i zbog njihovog upletanja u unutarnja pitanja BiH. Pozivamo da odmah na najvišoj razini pristupimo rješavanju svih otvorenih pitanja između dvije susjedne i prijateljske zemlje", izjavio je Komšić.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • DragoPapic 07:19 02.Kolovoz 2019.

    Upravo zbog ovakvih krkana kao što su Komšić i Džaferović svijet ima sliku o bosancima onakvu kakvu ima

  • Avatar Potrčalo
    Potrčalo 04:47 02.Kolovoz 2019.

    dok se bosna pravedno ne podjeli između srbije, hrvatske i turske mira neće biti ?

  • BESTpartizan 18:05 01.Kolovoz 2019.

    hdz zeli hercegovinu