Top News Legalizacija marihuane
1767 prikaza

Legalna marihuana – najbrže rastuća industrija u SAD-u

Legalizacija marihuane
Press Association/PIXSELL
Najveće tržište legalne marihuane ima Kalifornija, a biznis s legalnom marihuanom najbrže raste u Arizoni

Legalna marihuana postala je najbrže rastuća industrija u Americi i ako se trend legalizacije nastavi u svih 50 država, marihuana će postati veća od industrije organske hrane, pokazalo je istraživanje koje je prvi objavio Huffington Post. The ArcView Group je objavila kako je američko tržište legalnog kanabisa naraslo za 74 posto u prošloj godini i vrijedi 2.7 milijardi dolara, dok je godinu ranije vrijedilo 1.5 milijardi.

Grupa je obuhvatila stotine medicinskih, ali i rekreativnih centara u državama u kojima je prodaja marihuane legalna, te su prikupljali podatke i nezavisnih agencija, kao i privatnih kompanija. 

U samo godinu dana vlasnici trgovina najozbiljnije su shvatili potencijal legalnog tržišta marihuane, a voditelji istraživanja tvrde kako u Americi trenutno ne postoji nijedan ozbiljni biznismen koji nije razmišljao u ulasku na tržište legalne marihuane.

Predviđa se kako će u ovoj godini to tržište narasti za još 32 posto, što nijedna druga industrija neće zabilježiti, barem ne prema sadašnjim prognozama. Prema istraživanju se nagađa kako bi do 2019., ako bi sve američke države legalizirale marihuane, ta industrija samo u Americi bila vrijedna nevjerojatnih 11 milijardi dolara godišnje.

Najveće tržište legalne marihuane ima Kalifornija, a biznis s legalnom marihuanom najbrže raste u Arizoni.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.