Top News
16585 prikaza

Lovac na koronu Plenkoviću bi mogao donijeti vlast u Zagrebu

PIXSELL
Što bi Plenković dao da može uzeti izbore u Zagrebu i vratiti vlast HDZ-u u metropolu. I eto, ukazao mu se put: neurokirurg koji je bio skriven u sjeni notornog Kujundžića

Vili Beroš ide za gradonačelnika Zagreba“, zvuči fantastično, u ovom trenutku tako dobro da je jasno kako trenutni ministar zdravstva može ozbiljno HDZ približiti pobjedi. Parole poput one ‘Vili puni zagrebačku Arenu’, koje ovih dana kruže Facebookom, dokazuju da je rezultat zagrebačkih izbora, da se kojim slučajem održavaju sad, relativno lako predvidljiv i malom djetetu. 

Neki kažu da ‘heroj nacije’, političar i liječnik, smiren i odmjeren, bez afera, pristojan i strpljiv, vrijedan i energičan - Vili Beroš u ovom bi trenutku bio favorit za sve izbore u zemlji, a kako onda ne i protiv malaksalog Bandića?! No predsjednički su izbori iza nas, a na parlamentarnima će ga Plenković postaviti kao nositelja neke od izborih jedinica. Dakle, ostaju lokalni izbori 2021. godine. 

Ima svega Top News Bandićev luksuz: Rakije plaća 150 eura, cipele tisuću eura...

HDZ u Zagrebu nije imao gradonačelnika punih 30 godina, još od vremena pokojnog glumca Borisa Buzančića, prvoga gradonačelnika glavnoga grada nakon osamostaljenja Hrvatske, pa bi moguća pobjeda Vilija Beroša bila sasvim sigurno percipirana kao značajna pobjeda Andreja Plenkovića u njegovu mandatu. Osim toga, nimalo nevažna je i stavka da bi u tom slučaju HDZ-ov zagrebački gradonačelnik imao na raspolaganju 14 milijardi kuna u proračunu grada.

Također, nakon mnogo, mnogo vremena HDZ bi pokazao da nije u paktu s Milanom Bandićem, odnosno da ne igra za njega. Do sada je, sjetimo se samo, HDZ u Zagrebu kandidirao mlade i neiskusne političare, žrtvene janjce, protiv nepobjedivog Bandića. Jasen Mesić i Margareta Mađerić kandidirani su da bi HDZ pomogao Bandiću da lako pobijedi na izborima. Slično je, iako možda ne tako očito, bilo i na prošlim lokalnim izborima s Dragom Prgometom. 

 | Author: Patrik Macek (PIXSELL) Patrik Macek (PIXSELL)
Stoga bi kandidatura HDZ-ovca koji uživa najveći rejting bila presedan u ponašanju HDZ-a prema Milanu Bandiću.

- Čuo sam da Plenković razmišlja da Beroš bude HDZ-ov kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika. Ako to ostane vrijediti do 2021. godine, kad su redovni izbori, iako bi oni, prema mojim prognozama, mogli biti i ranije, to je zasigurno Bandićev kraj. Plenković trpi Bandića, ali Bandić trpi Plenkovića. 

I u tome uvijek više gubi šef HDZ-a pa ne bi čudilo da se kod njega polako, ali sigurno gomila, lavina frustracije prema dezorijentiranom Bandiću kojeg pljeskom više ne dočekuju ni po zagrebačkim predgrađima. Volove bi tamo vrtili s nekim drugim. To više nije Milan Miki Bandić. HDZ-u je ova epizoda održavanja večine s Bandićem teško naštetila. 

Cilj koji opravdava sredstvo, dakle vlast, biračima ozbiljno ide na živce. Pokazao je to Milanović koji je pomeo u Zagrebu. Plenki drži da bi tako mgao i on pomesti s Vilijem Berošem, lovcem na koronu. Novim licem HDZ-a, čovjekom koji nema afera i skandala i koji navija za Hajduk, a govori kaj.

Crne mambe Top News Žene HDZ-a i njihovi mentori: Veze koje su ih dovele na vrh

Čini mi se da Plenković sad želi pokazati Bandiću tko je gazda i da se primiri. Ali meni se čini i to da je premijer shvatio kako mu Bandić, koji je toliko duboko ogrezao u aferama, samo odmaže. Zbog toga će ga tolerirati možda do parlamentarnih izbora, a onda je gotovo. Bandić je već i sad tako malen pored Plenkovića. 

Ruke su mu vezane. Da sada ide rušiti koaliciju, nitko ga od njegovih ‘žetončića’ ne bi slijedio jer svi žele dobivati saborsku plaću do izbora, kad god oni bili - govori nam naš sugovornik iz zagrebačkog HDZ-a, koji, pak, prognozira mnogo veće probleme za Plenkovića u zagrebačkom HDZ-u ako kandidaturu Beroša ne budu prihvatili svi u tom ogranku. 

Naime, vrlo je vjerojatno da će u zagrebačkom HDZ-u doći do otpora jer u redu stoje kandidati koji bi se željeli naći u Bandićevoj fotelji. Pavo Kostopec i Gordan Hanžek najavili su već svoje kandidature, s tim da je Kostopec svoju najavio desetak dana prije izbora za šefa HDZ-a, a Hanžek je kalkulirao i čekao pobjedu Plenkovića da bi se onda tek kandidirao. 

 | Author: Borna Filic (PIXSELL) Borna Filic (PIXSELL)
Kostopec je, pak, kandidaturu najavio službeno u Europskom domu pred 250 članova HDZ-a koji ga podržavaju te je sakupio i 2000 potpisa, dok je Hanžek svoju kandidaturu najavio na Facebooku. Dugo se spominjalo još i ime ministra Tomislava Ćorića, koji je također pripremao teren za izbore za šefa zagrebačkog HDZ-a te potom za kandidaturu za gradonačelnika Zagreba. 

- O Ćoriću se spekulira godinu i pol dana, a teren mu priprema tajnik Gradskog odbora HDZ-a Ivan Ćelić, koji na taj način želi sebi osigurati još jedan mandat jer se zna da je u nemilosti Andreja Plenkovića. Naime, šef HDZ-a ne može mu oprostiti što je 2014. godine, kad su bili europski izbori, samo dva dana prije izbora naredio predsjednicima temeljnih ogranaka HDZ-a grada Zagreba, a njih je 218, da na listi zaokruže ime komodora Ivice Tolića. Tad je zamalo izvisio Davor Stier, koji je imao samo 200 glasova više od Tolića - kaže nam naš sugovornik iz zagrebačkog HDZ-a te dodaje da ni jedna opcija HDZ-a u Zagrebu nema za sada blagoslov Plenkovića. 

Milan Bandić Hobotnica Top News Bandićeva tajna mreža: Od šefa krim-policije do obavještajaca

No naš sugovornik napominje da bi, ako se zaista razmišlja o Berošu, najbolje bilo da članovi sami izaberu kandidata za gradonačelnika glavnoga grada. 

- Neka se Beroš kandidira s ostalim kandidatima pa ćemo mi, članovi, izabrati najboljeg. Organizirali bismo i debate pa neka, uz sve dužno poštovanje prema Berošu, pobijedi najbolji. Bitno je samo da HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba ne bude nametnut od vrha nego da ga članovi sami izaberu - govori nam naš sugovornik. 

No izbori za novo vodstvo u zagrebačkom HDZ-u odgođeni su do daljnjeg zbog pandemije korona virusa i pitanje je kad će biti. Prognoze su takve da bi termin mogao biti tek iduće godine. A problem je u tome što Andriji Mikuliću, aktualnom šefu zagrebačkog HDZ-a, mandat istječe krajem travnja. 

 | Author: Goran Stanzl (PIXSELL) Goran Stanzl (PIXSELL)
- Mislim da će on ostati do izbora, ali kao vršitelj dužnosti - kaže nam naš sugovornik. 

Na ljeto bi, pak, mogli biti i parlamentarni izbori ako se sve dobro završi s pandemijom, što znači mali broj umrlih i smanjenje broja novooboljelih te izlazak iz karantene. 

- Ono što se može čuti jest da HDZ-u nikako ne bi odgovarali izbori na jesen, nakon turističke sezone, koje ni neće biti. Naime, tad nam slijedi još veći pad potrošnje, proračun se neće puniti, kriza bi mogla biti još veća. Zato se Plenkoviću savjetuje da izbore raspiše odmah nakon što se sredi situacija s pandemijom, što je najizglednije u srpnju. Nitko to ne može prognozirati jer nitko ne zna kako će ovo sve završiti - kaže nam naš sugovornik te dodaje da su krenule i spekulacije o tome kako je dogovorena koalicija HDZ-a i Miroslava Škore te da se zato Škoro primirio i ne istupa u javnosti. 

HRVATSKA POD PLENKOVIĆEM Top News Plenkiju se sve posložilo za miran san, a onda je krenulo...

No naši sugovornici bliski Škori rekli su kako su to laži te da je on kod kuće, da se pridržava uputa te da s javnošću komunicira putem Facebooka. Grmoja iz Mosta za Express je, pak, rekao da oni sigurno neće ni u kakvu koaliciju s HDZ-om, a da trenutno ne razgovaraju niti o koaliciji sa Škorom. 

Pandemija korona virusa definitivno je otvorila vrata nekim drugim političarima, poput Vilija Beroša. Pitanje je samo može li on popularnost koju sad ima zadržati do lokalnih izbora.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar MargaretRB86
    MargaretRB86 11:03 26.Travanj 2020.

    Kimberly, 37. w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

  • Avatar SusanFY80
    SusanFY80 05:31 26.Travanj 2020.

    Вila sam zaista loša djеvоjkа. Kaznitе mе svojim kuraсеm u ustima! – w︆︅︆w︅︆w︆︅︆.︅︆︆Ki︆︆︆s︅s︆︅︆︆To︆︅︆︆k︆︅︆.︆︆c︅︆︆o︆︆m

  • Avatar MaryII75
    MaryII75 22:00 24.Travanj 2020.

    Jestе li ikad pгоbali сybersеx? Dаjmo vеčerаs jеdnо dгugom zаdоvоljstvо! ––– w︆︅︆w︅︆w︆︅︆.︅︆︆Ki︆︆︆s︅s︆︅︆︆t︆︅︆o︆︅︆︆k︆︅︆.︆︆c︅︆︆o︆︆m