Top News
7956 prikaza

Mamma mia: Ljubavnici dao naočale s kamerom, ona njemu 'foliju za privatnost'

Talijanski megaskandal ide dalje - ministrova ljubavnica otkrila je kako su krili od drugih svoju kratkotrajnu strastvenu vezu

Kako pišu talijanski mediji, skandal s ljubavnicom bivšeg talijanskog ministra kulture ima novu dimenziju. Nakon što je zbog veze sa svojom 'neslužbenom savjetnicom' Marijom Rosarijom Bocciom talijanski ministar kulture Gennaro Sangiuliano morao odstupiti, pojavili su se 'high tech' detalji njihove veze. Već se pisalo o tome kako je Boccia na svojim Ray Ban sunčanim naočalama imala kameru kojom je snimala službene prostorije dok je bila na sastancima, što je strogo zabranjeno. 

 | Author: Boccia je na instagramu objavila kako je nosila Ray Ban Stories naočale i da u tome nema 'ništa protuzakonito'. Ali zabranjen joj je ulaz u državne zgrade

No, ona je u intervjuu za La7 otkrila kako je ministru poklonila 'foliju za privatnost'.    

- To sam mu poklonila jer sam vidjela poruke koje je slao mnogo puta dok smo sjedili zajedno - rekla je.

Kako funkcionira folija za privatnost? Riječ je o dodatku pametnim telefonima koji je na tržištu već nekoliko godina. Ovo je vrsta folije - ili dijela kućišta - izrađena od kaljenog stakla koja, nanesena na glavni zaslon pametnog telefona, štiti uređaj od znatiželjnih pogleda. Bočni kut gledanja je 30 stupnjeva, pa to ekran mobitela čini tamnim za svakoga tko želi malo "zaviriti" sa strane.

MAMMA MIA! Top News Najluđi skandal godine: Kako je ministar kulture pao zbog ljubavnice i skrivene kamere

Vlasnik pametnog telefona može neometano pisati, gledati fotografije ili društvene mreže, a jedini negativni učinak može biti malo smanjena svjetlina u usporedbi s normalnom. Postoje dvije vrste folije za privatnost, jedna koja proizvodi mat-crni efekt i ona koja proizvodi sjajno-crni efekt. No, u oba slučaja za nekog sa strane ostaje nemoguće dešifrirati što se radi ili tko je primatelj poruke.

Koliko stoji takav dodatak? Može ih se nabaviti već za desetak eura.

 | Author: Primjer folije koja se stavi preko ekrana mobitela

Podsjetimo, Sangiuliano (62) dao je ostavku nakon što je Boccia, samoproglašena modna poduzetnica i Influencerica, u kolovozu izjavila da je imenovana "savjetnicom ministra za velika događanja."

Ministarstvo kulture najprije je zanijekalo takvo imenovanje, no Sangiuliano je kasnije objasnio da ju je pristao uzeti za neplaćenu savjetnicu prije nego što se zbog sukoba interesa predomislio.

"Smatram da je nužno za institucije i za mene da podnesem ostavku", napisao je Sangiuliano u svome pismu premijerki Giorgiji Meloni braneći svoj postupak i niječući bilo kakvo kršenje ministarskih pravila.

 | Author: Sangiuliano i Boccia (desno)

U emotivnom TV intervjuu, Sangiuliano je priznao da je Boccia bila njegova ljubavnica, ispričavši se svojoj supruzi i premijerki. 

Slučaj je dominirao naslovnicama talijanskih medija te je povlačio usporedbe s proteklim seksualnim i političkim skandalima, uključujući i zloglasne "bunga bunga" noćne tulume kojima je domaćin bio bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.