Top News
406 prikaza

Ne može mu nitko ništa: Kujundžić ostaje ministar

Milan Kujundžić
Marko Prpić (PIXSELL)
Duga i mukotrpna rasprava rezultirala je jednim velikim ništa

Milan Kujundžić ostaje ministar zdravstva. Od 130 prisutnih zastupnika, za opoziv je glasalo njih 53 dok je protiv bilo 77 zastupnika vladajuće većine. 

Rasprava o oporbenom zahtjevu za opozivom ministra zdravstva Milana Kujundžića trajala je osam sati. Kujundžić je prije izglasavanja ustvrdio kao oporba "neće skupiti ni 30 glasova". 

- Bit će ih manje na glasovanju nego što ih je potpisalo - uvjeren je bio ministar Kujundžić prije samog glasanja.

Hitna pomoć Priče s Hitne Life "Naš je posao da svaki dan budemo u krvi do koljena"

Saborski zastupnici danas su glasali o raspravljenim točkama među kojima je i ona o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

Još uvijek ministar zdravstva Milan Kujundžić na kraju osmosatne saborske rasprave u četvrtak kasno navečer zahvalio je zastupnicima koji su sudjelovali u raspravi kao i onima koji su potpisali zahtjev za njegov opoziv jer su otvorili prostor za raspravu o zdravstvu ali je pritom i dio zastupnika kritizirao zbog neznanja i populizma što je izazvalo burnu reakciju oporbe koja ga je optužila za vrijeđanje.

"Lako se je razgovarati s ljudima koji znaju , za razliku od onih koji malo znaju o zdravstvu i medicini i koji se nemaju kamo vratiti. Ja osobno ako nisam ministar nema hrvatske ili svjetske bolnice u koju ne mogu sutra otići. A kamo ćete vi otići ako niste u Saboru ? ", poručio je Kujundžić u završnoj riječi.

Obraćajući se malobrojnim zastupnicima u sabornici upitao ih je i zašto koriste neistine i neznanje, te ih uputio da vide što su radili, kakve rezultate imali i kakve će plaće imati ako odu iz Sabora.

Zdravko Marić, Milan Kujundžić Iz šupljeg u... Top News Udar na direktore - spin da Kujundžić uzme 1,9 milijardi?

"Hvala vam što ste otvorili ovu temu, što ćete ju opet otvarati, ja vas čekam, ja ću razgovarati za svoj hrvatski narod i pacijente" , rekao je dodavši da Hrvatima treba istina i pošteno trošenje novca.

Gordan Maras (SDP) je ustvrdio da je riječ o agresivnom i sramotnom ponašanju, te ponižavanju zastupnika i kao Željko Jovanović (SDP) poželio mu da se vrati u bolnicu gdje je dobar "jer kao ministar nije dobar".

Kujundžić je uzvratio da im je samo prilagodio frekvenciju da ga mogu razumjeti.

Jovanović je zatražio od predsjedavajućeg da opomene ministra jer vrijeđa zastupnike, pogotovo kolege liječnike i jer je rekao da nemaju pojma.

"Dobio je već opomenu Hrvatske liječničke komore, dobit će i opet", poručio je Jovanović.

Milan Kujundžić Nema pomoći Top News Uništio je Hitnu, 20 puta više cijeni svećenike nego liječnike

Marija Alfirev (SDP) poručila je Kujundžiću "sram vas bilo" jer je vrijeđao zastupnike da ne znaju ništa, da nisu educirani i da ne poznaju sustav. "Vama građani ne vjeruju a liječnici su nezadovoljni jer ih ne plaćate dovoljno nego ministarstvu pravosuđa pišete pismo protiv njih", kazala je.

U završnom obraćanju ministar je pokazao pravi razlog zašto ga trebamo smijeniti, pokazao je bijes i usmjerio ga je prema oporbi, zaključio je Branimir Bunjac (Živi zid). Upozorio ga je pritom da čovjek koji pokazuje bijes u javnosti nije sposoban kontrolirati sam sebe a time ne može kontrolirati ni ministarstvo.

"Imate se gdje vratiti jer imate stranačku iskaznicu, vi ste bez HDZ-a vrlo skromnog dosega, osnivali ste Hrvatsku zoru, htjeli ste biti predsjednik, a vi ste bez HDZ-a nitko i ništa", kazao je Bunjac.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.