Top News
2453 prikaza

"Morali smo otići, dostojanstvo Sabora je iznad svega"

Kolaž AMT i Šešelj
Patrik Macek/Srđan Ilić Pixsell
Dežurni provokator s one strane Dunava opet je uspio u svom naumu

Posjet parlamentu Republike Srbije dobro je počeo i bio je na pragu razvijanja dobrih odnosa. Iako nismo vidjeli kada je Šešelj strgao hrvatsku zastavu i gazio po njoj, smatramo kako je riječ o neprimjerenom i nedopustivom činu prema RH. Jedino što smo mogli napraviti, zbog dostojanstva Hrvatskog Sabora i svih institucija RH koje štitimo je da prekinemo posjet i vratimo se natrag u Hrvatsku. To je točno to što smo trebali napraviti. Ovo je čin kojeg se treba i mora osuditi. Dostojanstvo Hrvatskog Sabora i svih institucija je iznad svega i jedina opcija koju smo trebali učiniti je upravo ova - odlazak, kazala je u razgovoru za Express Anka Mrak Taritaš, članica hrvatske delegacije.

Podsjetimo, izaslanstvo Hrvatskoga sabora predvođeno predsjednikom Gordanom Jandrokovićem odlučilo je prekinuti službeni posjet Republici Srbiji nakon incidenta koji je izazvao predsjednik Srpske radikalne stranke i zastupnik u Narodnoj skupštini Srbije Vojislav Šešelj, napisano je u priopćenju saborske službe za odnose s javnošću.

Carla del Ponte Ispovijest Plavšićke Top News "Carla del Ponte me htjela istući, spasio me odvjetnik"

Šešelj je na ulazu u Narodnu skupštinu zajedno sa zastupnikom Filipom Stojanovićem oskvrnavio hrvatsku državnu zastavu, a nakon toga, prolazeći pored članova hrvatskog izaslanstva, uputio im je uvredljive poruke, stoji dalje u priopćenju.

Srpska radikalna stranka nije propustila priliku i odmah su odaslali svoje priopćenje gdje su se pohvalili "uspjehom" njihovog čelnika.

"Danas je dr. Vojislav Šešelj, predsjednik Srpske radikalne stranke, oko 12 sati ušao u zgradu Narodne skupštine Republike Srbije. Sa njim je bio narodni poslanik radikala Filip Stojanović. Kada je na ulazu u Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio stijeg na beton, pokušao poderati zastavu, a onda su je on i Filip Stojanović gazili nogama. Pet članova osiguranja nisu bili u stanju da im otmu zastavu i stijeg. Kad su završili sa gaženjem zastave, ušli su u predvorje Skupštine, gdje se nalazila cijela delegacija Hrvatskog sabora. Šešelj im je prišao i rekao: "Sad sam vam tamo napolju izgazio ustašku zastavu, jeb** vam majku ustašku svima!", a zatim je produžio u skupštinsku salu da obavlja svoje redovne zastupničke dužnosti", piše u priopćenju Srpske radikalne stranke. 

Rasplet takve provokacije već je poznat. Hrvatsko izaslanstvo već je krenulo prema Zagrebu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MUDRAC 16:58 18.Travanj 2018.

    Ovaj klaun je bio glavna kujica KP doma Zenica,a glasacko tijelo su mu srpske seljacine di na sto ljudi mos izbrojat 5 zubi.