Life
63872 prikaza

Popularni glumac Šešelju: 'Smrade, ubojico! Puši ga!'

Sergej Trifunović, Vojislav Šešelj
Željko Hladika/Srđan Ilić/Pixsell
Na pasje ime je javno izvrijeđao optuženog za najgore četničke pokolje

Odavno u javnom prostoru netko nije Vojislava Šešelja tako izvrijeđao kao popularni srbijanski glumac Sergej Trifunović. Počelo je objavom na Twitteru u kojoj je Trifunović napisao: "Šešelj ulazi u 'Zadrugu'. Čekaj, bre, zar ga ne unese Mitrović pre neki dan?" Glumac je ciljao na to da je nekoliko dana ranije direktor TV kuće Pink Željko Mitrović ušao u reality show "Zadruga" noseći majmuna. Vođa srpskih radikala odgovorio mu je ovako:

"Sergej Trifunović kaže da je Željko Mitrović mene unio u Zadrugu. Ne. Željko je unio Trifunovićevog oca, a ja ću uskoro Sergeju Trifunoviću jebati majku!" Šešelju nije to bilo dovoljno, pa je za "Alo" ubrzo tim povodom izjavio i: "Ja sam čuo da Sergej Trifunović ima nameru da piša po mom grobu i ja nemam ništa protiv toga, čak mi je to vrlo zanimljivo, ali bih preporučio Trifunoviću da dok čeka da ja umrem trenira pišanje po grobu Zorana Đinđića."

Bila je to aluzija na to da je Trifunović u svoje vrijeme veličao Zvezdana Jovanovića, ubojicu srbijanskog premijera Zorana Đinđića. Postom sličnog sadržaja provocirao je Trifunovića i na Twitteru da mu je baš zbog te životne epizode, kao, oprostio vrijeđanje. Trifunović mu niti tada nije ostao dužan. "Nije, loše su ti preneli tvoji ortaci. Sergej ne veliča ubice, majmune, smrade i ubico. Možeš slobodno nastaviti potragu. Puši ga!", poručio je Šešelju.

Grafit Donalda Trumpa u Londonu Desna histerija Top News I A-HSP i Šešelj i slični fascinirani su "ludim carevima"

Dubok emocionalni odnos u kojem se obostrano žestoko mrze, Trifunović i Šešelj njeguju odavno. U ožujku je Trifunović Šešelja razbjesnio kad je na predizbornom mitingu predsjedničkog kandidata Saše Jankovića Šešelja nazvao "prodanom stokom" i otkrio da mu je jednom prilikom bocom razbio glavu. I opet je Šešelj poludio. "Lažovčino, čeka te kazna kad te vidim", napisao mu je samozvani prvi četnik Srbije na Facebooku.

Saša Janković je inače na izborima za predsjednika osvojio nešto više od 16 posto glasova kao kandidat građanske i civilizirane Srbije. Zanimljivo je da je Trifunović, koliko god je uvijek bio žestoko protiv i Vojislava Šešelja i Slobodana Miloševića, svojedobno na televiziji izjavio da nikad nije bio za to da im se sudi u Haagu. Koliko god da provocira Šešelja i javno ga vrijeđa kao ubojicu i zločinca, Trifunović povremeno doista pokazuje znake osobnosti poput one iz uloge koju je odigrao u "Buretu baruta".

Alo je prije nekoliko dana pisao da je Trifunović za vrijeme finala europskog košarkaškog prvenstva između Slovenije i Srbije napisao da glavnog slovenskog reprezentativca Gorana Dragiča može zaustaviti samo... "Jedino Zvezdan Jovanović može da zaustavi Dragića." Tada su ga prozvali da veliča atentatora koji je snajperom ubio Zorana Đinđića 12. ožujka 2003. Na odvratan pokušaj duhovitosti na Twitteru odmah ga je tada upozorila kolegica Bojana Maljević.

"Uopšte nije smešno. Molim te, obriši ovaj tvit. Za tvoje dobro i za svačije dobro!" Trifunović ju je odmah i poslušao i obrisao svoju objavu. Trifunović je na Twitteru imao i jedan rasistički ispad na račun Roma, a i izrazito progresivni predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović svojedobno je sasvim usput spomenuo da je, dok je on bio u vladi Đinđića, Trifunović dobio nekakve batine na Cecinom rođendanu.

Jovanović nije pojasnio kako je Trifunović tamo uopće dospio, da li se pojavio nepozvan i provocirao okupljeno društvo ili je posrijedi bilo nešto drugo. Zbog žestokog maltretiranja Šešelja Trifunović je s druge strane do sada pobrao u pravilu samo pohvale.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nerminius 14:28 24.Rujan 2017.

    Braća Srbalji se po balkanski časte......

  • Snowman 15:42 22.Rujan 2017.

    Ljudi, koji je to nivo ???

  • Neki 21:15 21.Rujan 2017.

    Loši uzor Vladimir Volfovich Zhirinovsky