Top News
9307 prikaza

Naš kolumnist o licemjerima iz Generalskog zbora

Ivan Korade
Siniša Hančić/Pixsell/History
Ubojici nevinih civila je podignut spomenik i naši generali u tome ne vide ništa sporno

Nakon što je organizirao skandaloznu komemoraciju za haškog osuđenika Slobodana Praljka po njegovu ispijanju otrova u sudnici, Hrvatski generalski zbor nedavno je podigao spomenik peterostrukom ubojici i samoubojici, generalu oduzetih odlikovanja i činova, Ivanu Koradeu.

Korade, inače zapovjednik Sedme gardijske brigade koji je podigao zastavu na kninsku tvrđavu 1995. godine, prije deset godina sam sebi je oduzeo život nakon obračuna s hrvatskom policijom u krvavom pohodu u kojem je ubio staricu i 15-godišnje dijete, zbog čega mu je državni vrh oduzeo sedam državnih odličja.

Pa ipak, Generalski zbor podigao mu je velebni spomenik na istom onom groblju na kojem leže i njegove nevine žrtve.
Za generale je on heroj, a ne zločinac.

Premda je ovaj "heroj" neslavno skončao u potjeri 3600 policajaca, nakon što je smaknuo petero nevinih civila.

Pokolj u Ahmićima Jesu, ubijali su Top News Te zločine je počinio netko 'naš', u 'naše' ime!

Ovim činom hrvatski generali pokazali su što je za njih herojstvo. Kao što su jasno pokazali za kakvu su se državu zapravo borili: za državu u kojoj će se slaviti višestruki ubojica nevinih civila, čovjek s debelim kriminalnim dosjeom, samo zato što je prije toga sudjelovao u Domovinskom ratu.

Umjesto da brutalni zločin poništi ratne zasluge, generali su odlučili zamijeniti kriterije.

Generali i njihovi sponzori spomenik su platili 35 tisuća kuna. Nažalost, nije im palo na pamet da tih 35 tisuća kuna prikupe za obitelji Koradeovih žrtava koji još uvijek nisu dobili nikakvu odštetu za generalov krvavi pohod prije deset godina.

Bio bi to gesta kojom bi se pokazalo da se osuđuje zločin. Ovako, pokazali su da više cijene zločinca.

Uglavnom, isti oni generali koji bi htjeli pisati povijesne udžbenike pokazuju kako tumače povijest. Generali koji bi sudjelovali u reformi obrazovanja i krojili društvene vrijednosti demonstriraju na kojim bi se vrijednostima ovo društvo trebalo temeljiti.

Na zločinu, a ne herojstvu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar hohmann
    hohmann 23:11 24.Svibanj 2018.

    On se borijo za hrvatsku a sta ste vi radili? mislim na politicare.