Top News
350 prikaza

Norveška policija odsad na ulicama bez oružja

Policajac s puškom
Federico Gambarini/DPA/PIXSELL
Norveška je odlučila da nema potrebe da policija sa sobom nosi oružje, nakon što su tu praksu provodili svega godinu dana

Norveška je izjavila da će "u najkraćem mogućem roku" njihovi policajci biti razoružani, jer nema potrebe za naoružanjem.

Kad su se povećale prijetnje od terorističkih napada, u studenom 2014. godine, svim policajcima je naređeno da počnu nositi oružje, iako je i tad rečeno da je riječ o privremenoj mjeri.

Norveška policija tradicionalno je trenirana da koristi oružje isključivo u hitnim slučajevima, no prije im je ono stajalo zaključano u policijskim automobilima, umjesto da ga policajci nose sa sobom.

Policijska uprava najavila je planove da završe s naoružanjem jedinica 13. studenog prošle godine, no produljili su rok zbog pariških napada koji su se dogodili upravo tu večer.

Sad su ponovili da će se riješiti oružja, jer nema potrebe za naoružanjem policije, a ako iznenada i dođe do prijetnji javnoj sigurnosti, spremni su izdati novo privremeno uvođenje naoružanja, piše Independent.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.