Top News
27382 prikaza

Novi ministri: Bogataši s imovinom po Crnoj Gori

Kolaž Plenković, Štromar i Božinović
PIXSELL
Svi ministri su dužni objaviti imovinske kartice, a neke su doista zanimljive

Tijekom dana hrvatski Sabor glasat će o povjerenju novim ministrima iz HNS-a, ali i o zamjenama za nedavno uklonjene ministre iz Mosta. Riječ je o HNS-ovcu Predragu Štromaru kao novom potpredsjedniku Vlade i ministru graditeljstva, profesorica Blaženka Divjak po tome postaje nova ministrica znanosti i obrazovanja, Davor Božinović ministar unutarnjih poslova, Dražen Bošnjaković ministar pravosuđa, Tomislav Ćorić ministar zaštite okoliša i energetike, Marko Pavić ministar rada i mirovinskog sustava, ministar uprave bit će Lovro Kuščević.

Divjakica je, inače, jedina koja do sad nije morala predati imovinsku karticu i o njenoj imovini se ne zna praktički ništa. S druge strani, ostali su već bili na takvim pozicijama da su njihove imovinske kartice već dostupne stranicama povjerenstva za sukob interesa. Novi ministar rada i mirovinskog sustava nema ni jedne nekretnine ili pokretnine, a u imovinskoj kartici bilježi samo 2 kredita Zagrebačke banke iz 2016 godine ukupno teških nešto više od 50.000 kuna.

Milijan Brkić Rat zbog rata Top News Brkić se brani: "Kriv sam što sam živ"

Novi-stari ministar pravosuđa, Dražen Bošnjaković u svojoj imovinskoj kartici navodi da je vlasnik samo jedne kuće u Ivanić Gradu veličine 41 kvadratni metar i vrijednosti 150.000 kuna. S druge strane, njegova supruga Lidija Bošnjaković, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu, vlasnica je čak tri kuće, dva građevinska zemljišta te nekoliko šuma i oranica ukupno vrijednih više od 2 milijuna kuna. Tomislav Ćorić, novi ministar zaštite okoliša, vlasnik je kuće u Zagrebu vrijedne više od 2 milijuna, a kad je riječ o njegovim kreditima, u imovinskoj kartici ih je naveo čak tri. Posebno upada u oko kredit iz 2004. godine s kamatnom stopom od samo 2,1%. Ovdje je vrlo vjerojatno riječ o subvencioniranim kreditima za mlade znanstvenika zato što je Ćorić iste godine upisao znanstveni poslijediplomski studij.

Andrej Plenković Od lovine lovac Top News Detalji noći u kojoj je Saucha spasio premijera

Bivši ministar graditeljstva i novi ministar uprave Lovro Kuščević vlasnik je kuće u Nerežišćima na Braču vrijedne oko šest milijuna kuna. Njegova supruga vlasnica je građevinskog zemljišta od 4.000 kvadratnih metara u istom mjestu, a vrijednost se procjenjuje na 750.000 kuna. Zanimljivo je da u kartici pod potraživanja stoji osobno potraživanje od 38.000 kuna, a piše i da je vlasnik čamca Pilothouse vrijednog pedesetak tisuća kuna. Davor Božinović, kandidat za ministra unutarnjih poslova gdje bi trebao naslijediti Vlahu Orepića, vlasnik je nekoliko nekretnina, a najskuplja je stan u Zaprešiću vrijedan nešto više od 150.000 kuna. Suvlasnik je nekoliko nekretnina u Crnoj Gori, u popularnom odmaralištu Tivtu. Supruga je vlasnica stana i poslovnog prostora u Zaprešiću vrijednih oko 250.000 kuna, a suvlasnica je kuće na Pagu kojoj nisu naveli vrijednost.

Donedavni varaždinski župan Predrag Štromar trebao bi postati potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, a u svoju imovinsku karticu zabilježio je stan u Poreču vrijedan tristotinjak tisuća kuna te još nekoliko oranica i šuma vrijednih ukupno više od milijun kuna. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • IvanB 10:33 12.Lipanj 2017.

    Šta li je ovaj sa 60 god. radio cijeli život da nema ništa? Vjerojatno uživao u životu ne brinući za pozne godine.

  • ines72 16:01 09.Lipanj 2017.

    Netko ima sve sa 30 godina a neko nema ništa, baš ništa sa 60 god. eto toje Hrvatska