Top News
308 prikaza

Odabrala Angela Merkel: Luksuz u kojem uživaju najmoćniji ljudi svijeta

Summit skupine G7
1/3
DPA/PIXSELL
Dvorac je 'skriven' na 3000 metara nadmorske visine, okružen borovom šumom, u blizini njemačke granice s Austrijom

Dvorac Elmau tijekom Drugog svjetskog rata koristila je njemačka vojska, a danas je to luksuzni hotel s pet zvjedzica kojega je sama Angela Merkel izabrala kao mjesto sastanka čelnika skupine G7.

Dvorac je 'skriven' na 3000 metara nadmorske visine, okružen borovom šumom, u blizini njemačke granice s Austrijom. 

Luksuzni hotel Schloss Elmau u blizini Garmisch-Partenkirchena | Author: DPA/PIXSELL DPA/PIXSELL

Iz Elmaua pogled puca na snježne vrhove Alpa koji se tijekom zimskih mjeseci mogu promatrati iz hotelskkog vanjskog grijanog bezena. U dvorcu se nalazi koncertna dvorana, nekoliko restorana, ali i wellness centar zajedno s hamamom, saunom, teretanom i teniskim terenima. Uz malu nadoplatu mogu uživati i u 'Porsche Experienceu' vozeći se u Porsche Carreri kroz Alpe.

Najmoćniji državnici svijeta smješteni su u elegantnim apartmanima u novoizgrađenom luksuznom objektu iza dvorca. U svakoj se sobi nalazi namještaj od sedam različitih vrsta drveta. Gosti mogu birati između šest vrsta jastuka na svojim krevetima dok su plahte ukrašene monogramima. 

Dvorac Elmau za ovu je priliku okružen bodljikavom žicom dužine 16 kilometara koja je napravljena u Slovačkoj, a osigurava ga više od 17.000 policajaca.

Vlasnik ovoga hotela s pet zvijezdica je 60-godišnji Dietmar Müller-Elmau kojemu je oduvijek bila želja ugostiti svjetske čelnike ovakvog kalibra. Iako nikada za događaj nije lobirao, priznaje, prišao je Angeli Merkel i osobno je pitao želi li ugostiti predstavnike sastanka kod njega. 

Dietmar je unuk Joannes Müller-Elmau koji je kreirao dvorac Elmau čija je izgradnja završena 1916. godine. Joannes je bio protestantski misionar i gorljivi obožavatelj Adolfa Hitlera. Tijekom Drugog svjetskog rata dvorac je koristila njemačka vojska, piše Independent.

Dietmar je, pak, rođen u sobi broj 54, ali sam hotel tijekom svoje mladosti osjećao je kao 'neprijateljski teritorij'. Stoga je kao mladić otišao u Indiju, a od tamo u SAD gdje je završio studij upravljanja hotelima i računalne znanosti. Upravljanje dvorcem preuzeo je od svojega ujaka 1996. godine. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.