Top News
28817 prikaza

On je najčuvanija HDZ-ova tajna - Plenkijev vunderkind

Karlo Ressler
1/4
Patrik Macek (PIXSELL)
Ressler je odavno Plenkovićeva desna ruka, sad piše statut HDZ-a i već je drugi najmoćniji čovjek u stranci

Vitak je kao afganistanski hrt, mlad, visok, modrook, obrazovan, uvijek elegantno odjeven. Karlo Ressler dobro izgleda i drži se sjene - ovo drugo je pouzdan znak političke pameti. Da je njegov poočim Vladimir Šeks bio tako samozatajan, sad bi bio politički živ i vukao konce iz sjene, no Šeks se gurao na pozornicu, razmetao, preuveličavao svoj značaj - Plenkoviću je nevjerojatno digao tlak hvalisanjem da je baš on autor ideje o zamjeni Mosta HNS-om - čime je svima dodijao, pa se netko obaviješten dosjetio da se njegovo kodno ime provlači kroz desetke stranica dosjea Zlatka Bagarića, pa se Šeks politički samoubio vlastitim egom.

Stevo Culej Domoljub Top News HDZ-ovac Culej: Najbogatiji u selu i ruga se siromašnima

U tom smislu njegov neslavni kraj nalikuje kao jaje jajetu na kraj njegova najvažnijeg antagonista Stjepana Mesića, koji je poput njega bio zdravstveno trajno nespoban za mirovinu, pa se umjesto čuvanja unuka izložio ubojitoj arhivskoj vatri, koja ga je na kraju i spržila. Vladimir Šeks ni sad ne može preboljeti umirovljenje, pa koristi svaku priliku da se promovira, makar i u društvu davno otpisanih desničarskih ridikula. Time samo uvećava razmjere štete koju je počinio sam sebi, a u HDZ-u ne žele dopustiti da kolateralna žrtva toga egotripa bude njegov posinak, po logici - očevi jedoše kiselo grožđe, djeci trnu zubi.

- Karlo Ressler je posve neovisan od Šeksa - kaže naš izvor iz stranke...

- Suradnici koji rade s Resslerom već godinama naglašavaju da su ocjene o utjecaju Vladimira Šeksa na njegov napredak u stranci i politici preuveličane i zlonamjerno interpretirane - nastavlja naš izvor dodajući kako je mladi Ressler autonoman i iznimno obrazovan.

Ressler je, kažu, vrlo konzervativan, pobožan, smjeran - a onda postavljaju potpitanje, “podsjeća li vas to na Vladimira Šeksa”?

Karlo Ressler | Author: Marko Lukunić (PIXSELL) Marko Lukunić (PIXSELL)
Točan odgovor glasi - nimalo, prije nalikuje na njegovu suprotnost. Šeks je bio komunistički tužitelj, kavanski provokator Udbe, koji je u pijanim stanjima zaboravljao što govori, pa bi kavanski gosti isprovocirali njega umjesto da on isprovocira njih. Kad je Šeks počinio seriju pijanih ispada, morali su ga uhititi jer je ispalo da je svemoguć u rušenju poretka i da mu nitko ništa ne može. To doista ni na koji način ne nalikuje profilu konzervativnog, katoličkog političara nesavladive domoljubne orijentacije. Posinak - tvrde oni koji ga poznaju - nije takav.

- I sam pogled na Resslerovu biografiju trebao bi biti dovoljan da eliminira brojne špekulacije. Ressler je pokazao da je u životu sve ostvario zahvaljujući vlastitom predanom radu i sposobnostima - s 27 godina otac je dvoje djece, oženjen za pravnicu Karlu Ressler, magistar prava s prosjekom 4,9, koji je studij završio godinom dana provedenom na Sveučilištu u Sheffieldu, pri kraju je s doktoratom započetim na Sveučilištu u Freiburgu te govori tri strana jezika - govori naš sugovornik.

Ukratko, čovjek je koji je vrlo mlad izgradio vlastiti svjetonazor i prepoznao što su mu životni prioriteti i jedan je od onih koji se danas na hrvatskom tržištu traže

Karlo Ressler u svojoj je biografiji na stranici Europskih pučana napisao da je od 18. godine “engadgement” s “Croatian Democratic Union”, što je neki nepažljivi novinar preveo kao “oženjen od svoje 18. godine”, a to je neistina ako se misli na građanski brak sa suprugom, a ne politički brak sa strankom. No i Ressler i supruga su bliski i prema političkim idejama. Na Facebook profilu Karlove supruge Karle istaknuta je fotografija na kojoj se vidi da je na referendumu o braku glasovala “ZA” (brak muškarca i žene), ali Karla Ressler je aktivna i u udruzi Vigilare. Karlova supruga bila je članica Mladeži HDZ-a, a poznata je i kao aktivistica prolife scene koja okuplja protivnike pobačaja.

Na TradFestu, održanom u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, Karla je sudjelovala na okruglom stolu pod nazivom “Ljudsko dostojanstvo: Pravna situacija, borba za nerođeni život i suprotstavljanje rodnoj ideologiji”, gdje je iskazala vrlo konzervativna uvjerenja, doduše - u odnosu na poljske goste, umjerenija...

“Jedina žena koja se okupljenima obratila u dva dana TradFesta bila je Karla Ressler, magistra prava, čiji je suprug Karlo Ressler savjetnik premijera Plenkovića i posinak Vladimira Šeksa”, izvijestile su Novosti. Upitana što kao žena i majka misli o temama skupa, Ressler je abortus nazvala “nepoželjnim društvenim fenomenom”, na što je oštro reagirao (Poljak) Kwaśniewski. Ponovio je da abortus uvijek treba nazivati pokoljem. U konačnici su se sudionici složili da im je zajednički cilj isti, a sam Kwaśniewski je rekao da “radi njegova ostvarenja moraju biti prepredeniji”. Ova diplomirana pravnica 2015. dala je naslutiti da bi bilo potrebno drugačije zakonski regulirati pitanje pobačaja. Tad je na prolife skupu rekla kako je “iznimno bitno naglasiti važnost zaštite života od začeća do prirodne smrti, ali i otvoriti raspravu o zakonskoj regulativi o abortusu”.

- Nismo politička organizacija i ne želimo da nas politika oblikuje, upravo suprotno, mi želimo oblikovati politiku - rekao je tad Vincent Vice Batarelo.

Završni predizborni skup Domoljubne koalicije u Areni Zagreb Podjela plijena Top News Plenkijeva era: Nikad toliko HDZ-ovih uhljeba

Karlo Ressler ulazi upravo u politiku, na veliku scenu. On je nedavno imenovan šefom radne skupine koja će oblikovati Statut HDZ-a. U skupini od devet ljudi su dva ministra (jedan sadašanji i jedan bivši, Davor Ivo Stier, također vrlo konzervativan), pa je imenovanje mladog Resslera izazvalo dvojbe nije li time samo prikriven udio Šeksa u pisanju statuta.

Ta opcija zvuči vrlo logično - ako je i jedino moguće, no u HDZ-u tvrde kako Ressler nije postavljen kao produžena ruka Vladimira Šeksa, nego obrnuto. Jednako je važna vijest da radnu skupinu ne vodi Davor Ivo Stier, koji nije skrivao ambicije da stranku usmjeri u drugom pravcu, a možda i preuzme Plenkovićevu poziciju. Andrej Plenković nije, naravno, ni pomišljao prepustiti Stieru krojenje pravila o kojima će ovisiti njegova politička koža. Nakon Stierove iznenadne demisije, pustio je Stiera da u tišini odžaluje gubitak ministarske pozicije nadajući se da će mu biti povjereno pisanje statuta, a onda hladno priopćio da će statut pisati njegov čovjek.

Nastavak na sljedećoj stranici...

  • Stranica 1/3
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar mato
    mato 22:25 30.Prosinac 2017.

    x-y-z=?

  • nelson 10:03 30.Prosinac 2017.

    opet o hdzovcima. šta su ti hdzovci neki političari?