Top News
663 prikaza

Opći štrajk u Uljaniku - trajat će do isplate plaća

Uljanik
Dusko Marusic (PIXSELL)
Riječ je o štrajku do ispunjenja zahtjeva, odnosno isplate plaće, u kojem sudjeluju radnici svih sedam društava Uljanik Grupe u Puli

Radnici riječkoga Brodogradiilišta 3. maja i pulskoga Uljanika, odnosno cijele Uljanik Grupe, počeli su u srijedu ujutro u sedam sati opći štrajk jer im nisu isplaćene plaće za srpanj, a štrajkat će na svojim radnim mjestima do ispunjenja uvjeta, odnosno do isplate plaća za srpanj.

Riječ je o štrajku do ispunjenja zahtjeva, odnosno isplate plaće, u kojem sudjeluju radnici svih sedam društava Uljanik Grupe u Puli, kao i radnici brodogradilišta "3.maj" u Rijeci. Od štrajka su izuzeti zaštitari, vatrogasci i dežurne službe. Radnici, kako je dogovoreno, štrajkaju na radnim mjestima.

Zamjenik povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske u Brodogradilištu "3. maj" Veljko Todorović potvrdio je da je u srijedu ujutro u brodogradilištu organiziran rad neophodnih službi, tehničkih službi, vatrogasaca i drugih.

Štrajk u 3. maju, kao i u cijeloj Uljanik Grupi počeo je, podsjetili su iz sindikata, jer Uprava nije ispunila obećanje i nije uspjela osigurati novac za plaće za srpanj koje se u 3. maju isplaćuju do 15.  mjesecu.

Sindikati su se u utorak u Puli sastali s Upravom Uljanika, u sklopu procesa mirenja koji je počeo prošloga tjedna, ali novac za plaće nije osiguran, dogovor nije postignut, pa su radnici počeli opći štrajk do ispunjenja uvjeta - isplate plaća za srpanj,

Brodogradilištu "3. maj" u utorak je deblokiran račun koji im je bio blokiran od prošloga petka.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jozef 22:41 22.Kolovoz 2018.

    dobro došli u kapitalizam, predugu ste ostali u socijalizmu čak 28 godina