Top News
10427 prikaza

Opsjednut kriptočetnicima: Novi Hasin čovjek u Skupštini

Davorin Karačić s Velimirom Bujancem
Marko Prpić (PIXSELL)
Karačić je inače i odvjetnik Marka Perkovića Thompsona, često zastupa BBB-ovce, a poznat je po kontroverznim stavovima i izjavama

Davorin Karačić bit će od ponedjeljka novi zastupnik u Skupštini Grada Zagreba. Ovaj odvjetnik iz Zagreba ulazi s liste Neovisnih za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića. Bit će zamjena Ani Lederer koju je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić imenovao pročelnicom za kulturu, piše 24sata. Neovisni za Hrvatsku su u partnerstvu s Milanom Bandićem i HDZ-om, a ne vole da se to zove koalicija.

Davorin Karačić (43) je široj javnosti najpoznatiji kao odvjetnik Marka Perkovića Thompsona. Uz njegovu obranu, Thompson je oslobođen od optužbi da je pozdravom "Za dom spremni" na koncertu u Slunju poticao na mržnju. Thompsona je zastupao i u drugim slični slučajevima, a često zastupa i navijače iz udruge BBB kojima je i sam pripadao, te one koje je policija prijavila za korištenje ustaškog pozdrava. Glorificirali su ga i u emisiji Bujica.

Zastupao je i koordinaciju veterana koja se usprotivila zaključcima vijeća za suočavanje s prošlošću da je "Za dom spremni" ustaški pozdrav i da se smije koristiti samo u komemorativnim prilikama za pale branitelje HOS-a. Karačić smatra da se pozdrav ne smije poistovjećivati s NDH jer je korišten i u Domovinskom ratu.

Karačić je bio tek 10. ni listi Brune Esih na izborima prije godinu dana. Iako je s liste ušlo pet zastupnika, a oni u međuvremenu postali stranka, Lederer bi trebao zamijeniti netko od sljedeća četiri na listi, ali su svi odustali od toga kako bi upravo Karačić mogao postati zastupnik. I ta činjenica govori o tome koliko je Karačić važan stranci Hasanbegovića i Esih. Jasno je da ga žele pogurati u političku arenu.

Karačić se zalaže za zabranu ulaska migranata, protiv je trenutačnog sustava Europske unije, a njegovi postovi na Twitteru su često prožeti izuzetno teškim riječima u vrijeđačkom tonu. Članove Europske komisije poput Jean Clauda Junckera nazvao je "sjedokose EU birokratske crkotine". One s lijevog spektra znao je počastiti sličnim epitetima u svojim objavama: "Yugo pacovčad po društvenim mrežama cijuče o tome kako će domoljubi opet morati bježati pred njima. A oni pred istima 91' šmugnuli u rupe"

Naziva ih i kriptočetnicima, lijevim glodavcima, parazitima. Onima koji su poželjeli dobrodošlicu migrantima je lani poručio "da migrantima prvo ponude svoje žene". U jednoj raspravi s Ivanom Tomić, glasnogovornici HSS-a je poručio da je šteta što nju nije napao migrant i silovao. Krešu Beljaka, čelniku HSS-a Kreši Beljaku je lani poručio da boluje od "konjušaritisa". Profil koristi skoro svakodnevno, a teške riječi poput ovih su česte.

Karačića smo i nazvali pitati kako to da je on, a ne netko drugi ušao po redu prvenstva, za kakvu politiku će se zalagati kao zastupnik, a htjeli smo ga pitati i hoće li ublažiti retoriku u javnim nastupima kada bude zastupnik. Nije bio raspoložen za razgovor nakon prvog pitanja.

"Vani je oblačno i boli me glava. Ne da mi se to komentirati", kratko je za 24sata rekao Karačić.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vjaceslav 07:21 11.Lipanj 2018.

    smrt četnicima - sloboda hrvatima!

  • Truthmp3 12:17 10.Lipanj 2018.

    Vi o kripto-opsjednućima hahaha