Top News
186 prikaza

Orepić: Nikakvi "orjunaši", to je sukob HNS-a i dijela navijača

Vlaho Orepić
Robert Anić (PIXSELL)
Prema snimkama i fotografijama sa stadiona identificirano je 25 za koje se pretpostavlja da su organizatori napada

Odgovarajući na pitanja novinara o jučerašnjoj utakmici na Euru između Hrvatske i Češke, koju su eksplozivnim sredstvima umalo prekinuli huligani, tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić rekao je da je policija do sada identificirala 25 osoba.

"Identificirali smo ih preko fotografija, ali tu treba biti oprezan, jer među njima lako može biti i normalnih navijača reprezentacije koji su ušli s njima u sukob, kako bi ih spriječili", kazao je Orepić.

On je nešto ranije za Media servis odgovorio i na pitanje novinara je li riječ o "orjunašima", kako je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u objavi na Facebooku označila huligane.

"Ovaj cijeli događaj ne treba stavljati u kontekst nekakvih dodatnih neprijateljstva i sukoba kojekakvih skupina, u smislu ustaše, partizani, orjunaši ili gdje se to pokušava svrstati. Isključivo se radi o jednom izričaju i sukobu Hrvatskog nogometnog saveza i skupine navijača čija je žrtva Republika Hrvatska, svi dobronamjerni ljudi i nogomet kao sport", rekao je Orepić.

Odgovarajući na pitanje novinara ostalih medija nešto poslije o tome kako je moguće da su huligani na stadion unijeli toliko količinu eksplozivnih sredstava, unatoč ogromnim mjerama sigurnosti zbog stalne terorističke prijetnje u Europi, posebno u Francuskoj i Belgiji, Orepić je rekao: "To je i moje pitanje." Rekao je da, prema informacijama sa stadiona u St. Etienneu, mjere sigurnosti nisu adekvatne s obzirom na sigurnosno stanje u Francuskoj.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.