Top News
102 prikaza

"Orešković i ja nismo krivi, kriza se događa samo zbog jedne osobe"

Božo Petrov
Patrik Macek (PIXSELL)
Petrov je HDZ-u poručio da ima dvije opcije - prva je da napokon postave i pokažu tih 76 zastupnika ili da ponude novog potpredsjednika Vlade. Ako nisu u stanju napraviti ni jedno ni drugo, Petrov smatra, vrijeme je za nove izbore

Čelnik Mosta Božo Petrov ponovno se obratio javnosti i još jednom prozvao HDZ. Ponovio je kako Most neće sudjelovati u preslagivanjima:

"Mogu reći da Most neće sudjelovati ni u kakvim političkim trgovinama i tezgarenju. Cijela situacija nastala je zbog političke odgovornosti samo jedne osobe. Ni Orešković ni ja nismo za to odgovorni. Dali smo priliku HDZ-u da se stabilizira i trpjeli šamare", rekao je Božo Petrov dodavši da je nudio i svoju glavu na pladnju, a sad mu nije jasno zašto je to učinio.

"Za mene ovo više nije HDZ već skupina pojedinaca koji su svoj interes stavili ispred državnog." 

Petrov je HDZ-u poručio da ima dvije opcije - prva je da napokon postave i pokažu tih 76 zastupnika ili da ponude novog potpredsjednika Vlade. Ako nisu u stanju napraviti ni jedno ni drugo, Petrov smatra, vrijeme je za nove izbore.

"Nemamo o čemu razgovarati. S kim da razgovaramo? Molim HDZ da napokon okončaju krizu i to po mogućnosti u iduća 24 sata. Hrvatska nema vremena", poručio je Petrov, dodavši da razbijanje Mosta neće uspjeti i da njegovi zastupnici čvrsto stoje jedna uz drugoga.

"Ja sam sa svojim MOST-ovcima bio sinoć, spremni smo poginuti jedan za drugoga, a ne prodati se. Mi smo svi jedinstveni", tvrdi Petrov.

Petrov je ovim obraćanjem reagirao na poruke iz HDZ-a, čiji je glavni tajnik Domagoj Ivan Milošević u četvrtak izjavio da stranka ima dovoljno glasova za preslagivanje Vlade. 

"Ova Vlada je došla u slijepu ulicu, a znamo kako se izlazi iz slijepe ulice. Ili krenete unazad ili skrenete na prvom križanju. Očekujemo da premijer  i oba potpredsjednika odu iz Vlade", rekao je, među ostalim, Milošević. 

Naveo je da će ovoga puta HDZ odlučiti tko će biti novi mandatar.

"Često smo kroz suradnju s Mostom zatomili politički poziv i ponašali se kao da smo mi i Most pola-pola. Ali tome mora doći kraj. HDZ je najveća stranka. Tvrdim da ćemo preslagivanjem dobiti rekonstruiranu Vladu. Političari moraju omogućiti da se hrvatski potencijal iskoristi na korist građana. Da ne budemo najsiromašniji u Uniji, a prema tome idemo", rekao je Milošević.

Petrov je, podsjetimo, u srijedu izjavio kako Most ostaje uz Oreškovića, te da nisu za nikakvo preslagivanje Vlade. Ako će se ustrajati na opozivu premijera, za Most su tada opcija novi izbori.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.