Top News
3707 prikaza

Ovih 10 stvari šef FBI-ja ne bi trebao reći o predsjedniku

James Comey
AARON BERNSTEIN/REUTERS/PIXSELL
Od prostitutki u Moskvi, preko toga da je lažljivac do toga da funkcionira kao šef mafije

Neke stvari čovjek možda ne bi (barem javno) trebao reći o svom šefu, a to posebno vrijedi ako je vaš šef predsjednik SAD-a, a vi nekadašnji čelni čovjek FBI-ja. No, James Comey, kojeg je Trump naprasno potjerao, zadovoljštinu je pronašao kroz to što je napisao knjigu i dao 5-satni intervju u kojem otvoreno govori o Donaldu Trumpu.

Između ostalog u intervjuu je rekao i sljedeće:

1. Štetočina

Trump je kao šumski požar koji će do temelja spaliti naše vrijednosti i uvjerenja, posebno predanost istini. Jedino čemu se možemo nadati jest da nakon šumskog požara na tlu bude puno hranjivih tvari na kojima će ponovno izrasti demokracija.

2. Putinov dečko

 Comey kaže da je bio u šoku kad je shvatio da Trump niti privatno ne želi kritizirati Vladimira Putina.

"Razumijem da ga neće blatiti javno, radi geopolitičkih razloga, ali on niti privatno nikada, nikada ne bi bio kritičan prema Putinu."

3. Spletkaroš

Trump je od početka govorio da "ako izgubim, znači da je sustav namješten". Znali smo da ako Obamina administracija izađe u javnost i kaže "Rusi pomažu da pobjedi Trump između ostalog jer Putin patološki mrzi Clinton", to bi mu zaista samo išlo u korist. Samo bi rekao "vidite, rekao sam vam". 

4. Nemoralni pohotnik

Comey tvrdi kako i dalje "ne može procijeniti vjeruje li Trumpu kad kaže da u Moskvi nije spavao s prostitutkama koje su urinirale po njemu", te kaže kako je to bio najbizarniji brifing u njegovom životu tijekom kojeg je Trump stalno nabrajao sve žene koje su ga "neopravdano" optužile za seksualno zlostavljanje i neprimjereno diranje.

5. Manipulator

Comey kaže kako se tijekom jednog javnog angažmana sakrio iz zavjese kako bi izbjegao zagrljaj s Donaldom Trumpom. To je, naime, bila Trumpova televizijska taktika da pokaže da je netko "dio njemu odanog tima".

Stvar je završila i mnogo gore, Comey se ukočio i umjesto zagrljaja dobio poljubac.

"Već su svi mislili da sam mu pomogao da dobije izbore i da sam pokušao diskreditirati Hilary, a sad još ispada da sam zaista njegov čovjek", rekao je Comey.

6. Neprofesionalan

Trump je napravio nešto što Obama nikada nije, i što Comey smatra potpuno neprofesionalnim - zvao je Comeya na privatne večere u dvoje u Bijelu kuću.

"Užas, i kršenje pravila, ali nisam se mogao izvući", rekao je o nelagodnim sastancima Comey. Trump mu je tijekom jednog takvog sastanka rekao da "želi i očekuje odanost". Comey ga je radi toga usporedio s mafijaškim bossom.

7. Cosa nostra

Comey je u knjizi i intervjuu naglasio kako Trump sve radi za dobrobit - ne SAD-a - već obitelji.

"Obitelj, obitelj, obitelj. A on je u središtu svega toga, jedini centar". Rekao je i kako je predsjednik čovjek od monologa, nikako dijaloga.

8. Lažljivac

Comey je jasno i glasno rekao kako su mu neke situacije s predsjednikom pokazale da je riječ o čovjeku kojem je vrlo ugodno - lagati. Nazvao je predsjednika SAD-a lažljivcem.

9. Autoritaran

Trump, za razliku od Busha, Obame ili Clintona, uvijek na sastancima sjedi za golemim radnim stolom, dok su ostali predsjednici razgovarali sjedeći na sofi.

10. Nemoralan

Trump je, kaže Comey, prijetnja svim temeljima demokracije u SAD-u, počevši od FBI-ja.

"Nije problem da je on zdravstveno loše pa ne bi trebao biti predsjednik, problem je što je on nemoralan, a takav predsjednik je loš predsjednik", rekao je Comey.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Achmed_The_Dead_Terrorist 12:44 17.Travanj 2018.

    Još jedan kmečavac.