Top News
158 prikaza

Ovo je bila najčudnija izborna prijevara u povijesti

Yetta Bronstein
jmichaelpowell
U Srbiji su izmislili kandidata na parlamentarnim izborima, ali nisu prvi koji su izmislili političku opciju na izborima

Glasajte za Yettu i sve će biti bolje, bio je slogan kampanje kojom je Yetta Bronstein htjela osvojiti američke predsjedničke izbore u šezdesetim godinama prošlog stoljeća. 

Imala je neke dosta zanimljive ideje, umjesto poreza na dohodak, američki građani otići će zajedno s obitelji na vaganje. Plaćat će deset dolara po kilogramu težine umjesto postotka na prihode.

Dobila je začuđujuće veliku medijsku pozornost, priča autorica Erin McHugh za Business Insider. Yetta je gostovala u radijskim emisijama, davala je intervjue za tiskane medije u kojima je govorila da Bijeloj kući treba majka.

Ispostavilo se da Yetta nije stvarna. Stručnjak za odnose s javnošću Alan Abel izmislio je lik i djelo Yette Bronstein. Fotografije Alanove majke iskoristili su za slanje medijima kojima je trebala Yettina fotografija, a njegova supruga Jeanne bi se javljala u radijske emisije.

Na kraju je bračni par Abel ipak priznao da su sve izmislili, a McHugh misli da su oni htjeli pokazati kako daleko je politika otišla u krivom smjeru.

"Bilo je to 1964. godine i napravili smo stvarno veliki iskorak u istom smjeru posljednjih desetljeća", završava McHugh.

 
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.