Top News
5613 prikaza

Ovo je navodno zadnji Slobin video prije odlaska u Haag

Slobodan Milošević
Screenshot
Video je objavio kontroverzni novinar i snimka do sada nije bila poznata Miloševićevom odvjetniku

Na Facebooku se pojavio video koji bi trebao biti zadnja snimka Slobodana Miloševića prije nego što je zauvijek napustio ove prostore. Video je na svom profilu na Facebooku objavio novinar Stefan Cvetković, a u njemu se vidi Milošević kako ulazi u sobu, navodno u američkoj bazi u kampu Eagle u Tuzli, zajedno s osobom u vojnoj uniformi.

Nakon ulaska, Milošević je u društvu policajca s kojim mirno razgovara, a potom u jednom trenutku uzima cigaretu i stražar mu je pripaljuje. Milošević je od stražara zatražio cigarete i kavu i dobio vodu da se umije i raspitivao se da li čovjek koji se vidi na snimci planira napisati knjigu, na što mu odgovara – "Ne knjigu, već priču".

Samo jedan vojnik bio je zadužen za snimanje, a Milošević je navodno s njim razgovarao o tome kako najbolje namjestiti kadar i kako se koristi zoom, pri čemu se Milošević činio posve miran.

Poznato je od ranije da je 28. lipnja 2001. godine oko 19 sati počelo Miloševićevo privođenje u Haag. Stigao je u beogradsko naselje Banjica, pratio ga je jedan Mercedes, a tamo su ga čekala tri helikoptera i Kevin Curtis, haški istražitelj.

Nakon što su mu pročitana prava Milošević se uputio prema helikopteru, a onda zastao i izgovorio sad poznatu rečenicu: "Znate li da je danas Vidovdan, Srbi?". Iz Banjica je odvezen u Tuzlu, u kamp Eagle gdje su ga čekali pripadnici Delta Forcea. 

Obitelj Milošević bivši prijatelj Life Mračne tajne Miloševićevih: Bili su bolesni ljudi

Inače, snimku je objavio kontroverzni srpski novinar koji je prošle godine tvrdio da je otet, da bi nakon nekoliko dana bio pronađen živ i zdrav i do danas nije razjašnjeno što je bilo s njim tih dana. Snimku su u petak objavili brojni srpski mediji, ali nikome nije jasno otkud Cvetkoviću taj video.

Poznati beogradski odvjetnik Toma Fila, koji je uz Miloševića bio skoro do samog trenutka izručenja izjavio je kako mu ova snimka nije poznata. Fila je inače odbio otići u zatvor priopćiti Miloševiću da ga izručuju u Haag.

"Nisam htio u tome sudjelovati, ne bi me oprali ni Dunav ni Sava, rekli bi da sam ga ja izručio. Svi mi njegovi odvjetnici smo u to vrijeme sjedili u kafiću. Što se događalo u kampu u Tuzli ne znam, ali to što su ga izručili na Vidovdan, to je uvreda za cijeli srpski narod", istaknuo je Fila.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Mado
    Mado 15:34 24.Kolovoz 2019.

    Zaboravili ste napomenuti jednu sitnicu u članku, Milošević je "zločinac".