Top News
2001 prikaza

Pat pozicija: HDZ nije uspio srušiti Daliju Orešković

Dalija Orešković
Tomislav Miletic (PIXSELL)
Na čelo Povjerentsva za odlučivanje o sukobu interesa nisu uspjeli instalirati Natašu Novaković

Zastupnici Sabora predsjednicu povjerenstva birali su između pravnica Dalije Orešković i Nataše Novaković. Za članove povjerenstva predloženi su Tončica Božić, Davor Ivanjek...

Tajnim glasovanjem ni Dalija Orešković ni Nataša Novaković nisu dobile potrebnih 76 glasova zastupnika kako bi postale predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Nataši Novaković nedostajao je tek jedan glas da preuzme dužnost odnosno ona je dobila povjerenje 75 zastupnika. Orešković je pak dobila povjerenje 46 zastupnika.

Dalija Orešković Nema zaštićenih Top News Crna Dalija - žena koja ne da Kolindi 'disati'

Zastupnici predsjednicu povjerenstva birali su između pravnica Dalije Orešković i Nataše Novaković. Za članove povjerenstva predloženi su Tončica Božić, Davor Ivanjek, Aleksandra Ileković Jozić, Tatjana Vučetić, koji su i izabranikao novi članovi, a među predloženima o kojima se glasalo bili su još i Duje Prkut, Dragan Zelić i Antonija Petričušić.

Prema neslužbenim informacijama vladajući su navodno bili dogovorili da su će za predsjednicu Povjerenstva biti izabrana Nataša Novaković bez obzira na to što je Dalija Orešković na Odboru za izbor i imenovanje dobila jednoglasnu potporu. Za izbor novog saziva potrebno je 76 glasova. Oporbeni SDP i "Glas" podupiru ostanak Dalije Orešković na čelu toga tijela.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Valon 16:59 18.Veljača 2018.

    Bravo Dalija nedaj Tim kriminalcima disat