Top News
32077 prikaza

Plenković je izjavom o Janici Kostelić uvrijedio sve žene

Andrej Plenković i Janica Kostelić
Tomislav Miletic (PIXSELL)
Plenković je sklon jezičnim bravurama i epskim rečenicama, pa je ovaj put umjesto jednostavne čestitke htio pokazati da ima smisla za humor

"Molim vas da jednim velikim aplauzom damo jednoj vrhunskoj sportašici i čelnici Ureda za sport Janici Kostelić potporu, jer ona se sad bavi drugom važnom disciplinom za Hrvatsku, a to je demografija", tim je riječima premijer Andrej Plenković zakucao svoj govor na otvaranju Velikog dana hrvatskog sporta i dodjeli godišnjih nagrada HOO-a. 

Jasno je naravno što je Plenković mislio kada je rekao da se "Janica bavi demografijom", jer tu smo seljobersku foru često čuli na krkanskim feštama na kojima razno razni primitivci valjaju prizemne fore koje aludiraju na seks i sve oko njega. Plenkovića većina javnosti uglavnom doživljava kao bahatog i arogantnog, ali nakon ovakve priglupe izjave možemo ga početi doživljavati i kao prostaka.

Način na koji je Plenković podsjetio javnost da je Janica Kostelić trudna spada u kategoriju teške seljačije i primitivizma, jer recimo, ne sjećamo se da je netko u veljači prošle godine, kada je premijer dobio drugo dijete, rekao "Čestitajmo Andreju, bavio se demografijom". Nitko se takvim riječima nije izrazio, jer nikome tko ima imalo pristojnosti u sebi to ne bi palo na pamet.

Ono što je dodatno problematično je da je ovaj put s vrha vlasti došla izjava koja najbolje govori kakav položaj u hrvatskom društvu imaju žene. Na njihov račun se mogu javno zbijati šale, ali i sprdati s njihovom trudnoćnom i za to dobiti pljesak. Netko će možda pitati premijera je li ova njegova rečenica bila neumjesna, ali već znamo odgovor: "Malo ste to izvukli iz konteksta, jasno je da mi nije bilo ni na kraj pameti...". Čut ćemo ono što smo čuli već milijun puta, a to je da smo mi zapravo glupi i nismo shvatili što je pjesnik htio reći, nego smo izvukli neki svoj zaključak.

Umjesto da je naprosto rekao "sjetimo se i Janice, koja će uskoro postati majka" Plenković se kao i puno puta do sada zapleo u svoje rečenične bravure, sklon je izražavati se epskim rečenicama, puno govoriti, a malo toga reći, pa mu je tako izletila i ova rečenica, koju moderne generacije opisuju sa "facepalm". 

Nije ova rečenica Plenkoviću izletila slučajno. Ona je normalna za društvo koje nema poštovanja prema ženama, u kojem je normalno da se ženama viri u bračni krevet, govori im se što trebaju raditi i kako odlučivati, u kojem je normalno da su na visokim funkcijama obiteljski zlostavljači, u kojem je normalno da nasilnici šetaju gradom... Ukratko, u društvu u kojem briga za žene, njihovo zdravlje i njihove živote vrijedi manje od ovčjeg brabonjka. Sjetite se svega od Istanbulske konvencije, kiretaže i "tako vam je to u obitelji" pa do slučaja Daruvarac. 

Zašto u društvu koje je tako trulo premijer ne bi rekao nešto tako trulo? Posve očekivano.

A kad smo već kod demografije, egzodus Hrvata i dalje traje, a demografska politika je čista nula. Ako vam je već do demografije, primite se posla, osigurajte obiteljima, ali i svim građanima pristojan život, a vulgarne doskočice prakticirajte u svoja četiri zida.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Coolman 11:25 03.Siječanj 2019.

    A št0 pametnog i pristojnog možeš očekivati od seljačine?!

  • SuziQ 21:07 22.Prosinac 2018.

    Pa ni sama Janica se nije uvrijedila na ovu izjavu tako da je blesavo nešto govoriti u tuđe ime a i u ime svih žena. Mislim da je korektno da nešto izjaviš u svoje ime i točka.

  • hrza 10:44 21.Prosinac 2018.

    Upravo obrnuto. Gospođa Merita svojim stavovima ponižava sve žene i njihovu uzvišenu ulogu u stvaranju novih pokolenja. Potpuno podržavam gospodina Plenkovića. Dosta tog licemjerja i nasilnog uvlačenja žena u muške hlače.