Top News
5399 prikaza

Plenković poručio: Nemojte podržati Šukera

Davor Šuker i Zdravko Mamić
Slavko Midžor (PIXSELL)
Ostaje pitanje hoće li ga u stranci i poslušati, Dario Šimić ipak ovisi o potpori HDZ-ovaca

Sad je sve na premijeru Andreju Plenkoviću. Kaže nam to sugovornik blizak timu Darija Šimića koji je bacio rukavicu u lice Davoru Šukeru u borbi za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Iako bi inače politika i nogomet trebali biti odvojeni, to nikad nije bio slučaj u Hrvatskoj. Dapače, u izvršnom odboru HNS-a sjede HDZ-ovci, a upravo je stranka najutjecajnija i u županijskim nogometnim savezima, što direktnim članstvom svojih ljudi u klubovima, što politički kroz župane.

U HDZ-u jako bježe od ove teme i priči za javnost o izborima u HNS-u. Jednostavno ne žele da ih se optužuje za miješanje u izbore, a niti da unutarstranački oponenti ne iskoriste priliku za napad na Plenkovića ako Šuker uz pomoć Zdravka Mamića ipak odnese još jednu pobjedu. No ono što nam je potvrđeno je da je lokalnim dužnosnicima Plenković poslao poruku da je u HNS-u potrebna promjena.

Zdravko Mamić Prijatelji Top News Na Mamićevoj fešti za Kolindu bili su i tamburaši

Šimićev tim jako se uzda u tu preporuku, ali iako sadašnji vrh HDZ-a jeste za skidanje stigme s nogometa te ne želi nerede i sukobe zbog Šukerova vođenja saveza, činjenica je da o izboru odlučuju brojni drugi interesi. Kako nam govore upućeni u jednom lokalnom savezu, preko Mamića su uvijek uspjeli nešto sa strane izlobirati, pa makar to bile i lopte. Šukera ionako smatraju tek produženom Mamićevom rukom, a upravo odnosi s njim su dugogodišnji i ustaljeni.

Mamić je jednostavno snalažljiv i široke ruke, a ne žali novca kad je potrebno zaštititi svoje interesa. Osim toga, kao što Mamić nije nigdje eksponiran kao nogometni dužnosnik, tako postoji još igrača u sjeni. Da bi pridobio, primjerice, Zadarsku županiju, Šimić i njegova ekipa moraju dobiti Renu Sinovčića, koji je također pod optužnicama i najmanje što mu treba je promjena ekipe u savezu koja bi ga maknula u stranu.

Šimić unatoč tome, ako dobije na svoju stranu Damira Miškovića, predsjednika NK Rijeka, i uz tihu podršku HDZ-a, mogao bi uspjeti. Njegov tim jednostavno računa na premijerove ljude da mu pomognu. Ankete pokazuju da su navijači i javnost na strani Šimića, a trenutačnom vodstvu HDZ-a je jako važno i bilo javnosti. Osim toga, s isticanjem podrške Šimiću žele istaknuti da žele raščistiti nogomet. No, nema sumnje, ako u fotelji ostane Šuker, dio HDZ-a će to iskoristiti da mu nabiju loše odluke na nos.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Nikola Perić
    Neron 15:54 01.Prosinac 2017.

    HDZ se miješa u sve,zato sve u RH izgleda kilavo.