Top News
2179 prikaza

Plenković s pravom više strepi od svoje stranke nego od oporbe

Andrej Plenković
Boris Ščitar/ PIXSELL
Medved je dvije godine sjedio je u šatoru i rušio Vladu, sad poziva na razgovor u ministarstvo, jer tu se rješavaju problemi?

Prilično se uspaničio Andrej Plenković u vezi najavljenog prosvjeda u Vukovaru. Sazivaju se sastanci s gradonačelnikom Ivanom Penavom, redaju se razgovori s braniteljskim udrugama, šalju se emisari u Vukovar, kreira se medijski pritisak, a politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević čak javno, na televiziji, aludira na neke mračne sile koje stoje iza tog prosvjeda. Što se dogodilo: zar u HDZ-ovoj državi branitelji i domoljubi i hadezeovci ne smiju više prosvjedovati, pa čak ni protiv srpskih ratnih zločinaca, a kamoli Vlade?

Andrej Plenković u Charlieju Udar na vjetrenjače Top News Plenković je sve jači što ga desnica žešće napada

Zar je to dopušteno jedino u mandatu SDP-ove vlade? Plenkovića hvala tolika panika da se prošlog vikenda u Vinkovcima pokušao uklopiti u atmosferu desničarskog prosvjeda izjavom kako Slavonija "još osjeća posljedice srpske agresije". Ravno 27 godina nakon početka rata, 20 godina nakon mirne reintegracije i nakon točno 20 godina HDZ-ove vladavine. Penava udara na srpske zločince, desnica udara na Milorada Pupovca, pa je i Plenković udario na srpske agresore. Neka se zna.

Odakle toliki strah šefa HDZ-a od prosvjeda branitelja i hadezeovaca? Četiri godine Plenković i njegovi puleni nisu ni riječ rekli protiv stožeraša i šatoraša, protiv dviju kolona u Vukovaru, protiv 555 dana rušenja ministra, premijera i predsjednika u šatoru u Savskoj. Sad su se neke "mračne sile" urotile protiv premijera. Zar stvarno? Ministar Tomo Medved dvije godine sjedio je u šatoru i rušio Vladu. Sad poziva prosvjednike na razgovor u ministarstvo, jer je to mjesto gdje se rješavaju problemi.

Zašto HDZ ne pusti "svoje" branitelje da mirno prosvjeduju? Pa ipak je ono njihova država i njihova vlast. Dao im je penzije i povlastice. Pa neka im dopusti da prosvjeduju. Neće valjda u svojoj državi osjećati represiju? I neće se valjda šef HDZ-a plašiti branitelja i domoljuba? U redu, ostavimo se sarkazma. To što je Plenković paranoičan zbog pučističke desnice ne znači da ga ta desnica doista ne namjerava srušiti.

Andrej Plenković | Author: Boris Ščitar/ PIXSELL Boris Ščitar/ PIXSELL

Ivan Penava je Karamarkov spavač, to su i eurozastupnici koji su podržali Viktora Orbana protiv rezolucije Europskog parlamenta, a to je i Kolinda Grabar Kitarović za koju se sve glasnije govori da bi htjela preuzeti HDZ. Plenković s pravom više strepi od vlastite stranke nego svih oporbenih stavljenih na hrpu. I tome se ne treba čuditi. U autoritarnoj organizaciji kakva je HDZ (a manjim dijelom bio je to i Milanovićev SDP) šefovi se najviše boje kad im se javno autoritet dovede u pitanje.

Oni vladaju strahom, oni su nedodirljivi i njihova pozicija je neupitna. Sljedba se drži u pokornosti, članstvo u pripravnosti. Pa kad Ličani dođu autobusima u Zagreb, onda moraju padati glave. A kad u Vukovaru HDZ-ov gradonačelnik organizira prosvjed, onda se govori o "uroti mračnih sila". Jer mračne sile smiju bauljati Hrvatskom samo kad trebaju dovesti HDZ na vlast.

Više o "Divovskoj akciji za svrgavanje Plenkovića", o "puču što ga žele desničari koje plaćaju Rusi" i ostalim temama u vezi HDZ-a, ali i politike, ekonomije i kulture, pročitajte u najnovijem tiskanom Expressu koji je u prodaji na kioscima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.