Top News
2174 prikaza

Plenković ipak ima zamjenu za Ramljaka?

Tomislav Rosandić
Ivo Cagalj (PIXSELL)
Pojavilo se novo ime osobe koja bi mogla sjesti u fotelju izvanrednog povjerenika za Agrokor

Najizgledniji kandidat za izvanrednog povjerenika je Tomislav Rosandić, iskusni financijski stručnjak, koji je donedavno bio financijski direktor HEP-a, saznaje HTV iz neslužbenih izvora.

U listopadu prošle godine trebao je postati čelni čovjek Hrvatskih autocesta, ali je njegovo imenovanje spriječilo Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa. Naime, Povjerenstvo se pozvalo na odredbu zakona koji propisuje da dužnosnici 12 mjeseci nakon odlaska s dužnosti ne smiju biti članovi uprava ili nadzornih odbora trgovačkih društava.

Rosandić zbog toga nije moga prijeći iz jedne u drugu državnu tvrtku. Inače, Rosandić  je u upravu HEP-a 2014. došao kao nestranački stručnjak na prijedlog HNS-a. 

U biografiji ima upisano direktorsko mjesto u tvrtki Eurocable, kao i u Nexe grupi iz Našica.  

Prije tri godine u HEP-u je uspješno proveo refinanciranje kreditnih obveza izdavanjem obveznica po povoljnim uvjetima.

Zahvaljujući pozitivnim trendovima u upravljanju financijskim položajem, rejting agencija S&P podigla je kreditni rejting HEP-a, pa je i to jedan od razloga zašto bi on mogao biti osoba koja bi zamijenila Antu Ramljaka na tako osjetljivoj i odgovornoj funkciji kao što je privremeni povjerenik Agrokora.

Rosandić je prošle godine ponio titulu financijskog direktora godine a nagradu mu je dodijelila konzultantsko-revizorska tvrtka Deloitte, koja je i osnivač i organizator dodjele. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.