Top News
5104 prikaza

Putin "posvojio" američku zvijer iz kaveza

Jeffrey Monson
Screenshot
Borac mješovitih borilačkih vještina već dulje vrijeme je poznat kao pobornik ruskog predsjednika

Američki borac mješovitih borilačkih vještina (MMA) Jeffrey Monson od Vladimira Putina "na poklon" je dobio rusko državljanstvo. Monson je prošlog vikenda izglasan da uđe u gradsko vijeće Krasnogorska, malenog grada pokraj Moskve, piše Business Insider.

Monson, 47-godišnji tetovirani borac poznat i kao "The Snowman" (snjegović), za mjesto se formalno prijavio ovog ljeta, a u Krasnogorsku radi kao trener u sportskom klubu.

Jeffrey Monson | Author: Wikipedia Wikipedia
Na web stranici izborne komisije Monson je četvrti na listi vladajuće stranke "Jedinstvena Rusija". Oni su dobili 47.9 posto glasova, te time automatski osigurali mjesto za MMA borca koji je rođen u američkoj saveznoj državi Minnesoti.

Na svojim se društvenim mrežama Monson opisao kao "nezavisan" iako je jasno kako je dugo njegovao veze sa Partijom.

"Pozvala me "Jedinstvena Rusija" ali ja sam nezavisni kandidat. Shvatio sam da u Partiji nema komunista", rekao je Monson u ponedjeljak.

Veliki je kritičar američke vanjske politike, a u siječnju 2016. prijavio se za državljanstvo jer "osjeća solidarnost s narodom Rusije otkad je prvi puta posjetio njihovu državu 2011. godine".

Jeffrey Monson | Author: Wikipedia Wikipedia
"Imam velike planove za rad s djecom, pripremam niz projekata, uključujući promoviranje zdravog života", rekao je Monson za lokalne novine.

"Sve što radim u Krasnogorsku je zato jer volim Rusiju", rekao je Monson.

Godine 2016. i glumac te sportaš Steven Seagal dobio je rusko državljanstvo, a Putin ga je proglasio posebnim izaslanikom za popravljanje odnosa dvije države.

Steven Seagal i Vladimir Putin | Author: REUTERS REUTERS
Seagal je otvoreni obožavatelj lika i djela Vladimira Putina koji opravdava sve njegove nedemokratske metode, a tvrdi i kako je "Krim ruski". Upravo mu je zato Ukrajina zabranila ulaz na pet godina. 

Seagala su brojne kolegice tijekom #MeToo pokreta optužile za seksualno zlostavljanje, pa čak i pokušaje silovanja.

Vladimir Putin i Steven Seagal | Author: Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Veliki prijatelj Vladimira Putina je i francuski glumac Gerard Depardieu koji je prvo, radi manjih poreza, otišao u Belgiju, a kada su francuski političari kritizirali taj čin on im je  - uručio svoju putovnicu. Na to mu je Putin 2013. dao državljanstvo.

"Odmah mu se svidjela moja huliganska strana", rekao je u intervjuu gdje brani sve Putinove postupke.

I Depardieu je 2018. optužen za silovanje kolegice.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.