Top News
473 prikaza

Šef HEP-a: Stvarnih afera nema. To su napuhane priče koje je kreirao Most

Neva Žganec/PIXSELL
Iza Mosta je kapital kojemu je HEP jako zanimljiv. Mostu je privatizacija HEP-a politička tema broj 1 još otkad su izbačeni iz Vlade, a do tada su upravljali HEP-om

Šef HEP-a Frane Barbarić našao se u središtu afere s kućom na Hvaru. On tvrdi da je obnovio staru kuću na poljoprivrednom zemljištu, no inspekcija je utvrdila da ju je izgradio bespravno. Čeka se odluka suda.

Već mjesecima HEP je u središtu afera. Trebaju li građani biti zabrinuti za cijenu struje na proljeće?

Stvarnih afera nema. To su napuhane priče koje je kreirao Most. Vlada je produžila ograničenje do 31. ožujka pa cijene građanima neće rasti. Rok za dokapitalizaciju je 12 mjeseci. Postupak je u tijeku. Do ove uprave nismo imali nijednu novu elektranu. Sad u pogonu imamo vjetropark Korlat i osam sunčanih elektrana, jednu solarku pred puštanjem u probni rad, jednu koja čeka na priključak i još jednu u izgradnji. U četiri godine investirali smo oko dvije milijarde eura.

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL Neva Žganec/PIXSELL

Rekli ste da vas žele srušiti jer ne dopuštate privatizaciju HEP-a? Možete li sad točno reći tko priželjkuje privatizaciju?

Mogu. Za početak pogledajte fotografije međunarodnih energetskih lobista s kojima sjedi zastupnik Troskot. Iza Mosta je kapital kojemu je HEP jako zanimljiv. Mostu je privatizacija HEP-a politička tema broj 1 još otkad su izbačeni iz Vlade, a do tada su upravljali HEP-om. Troskot još nije odgovorio na pitanja koliko je oštetio državu i građane Zagreba za porez od navodnog najma nekretnine ili na osnovu boravka u socijalnom stanu na koji nema pravo.

Hoćete li srušiti kuću na Hvaru? Dobili ste već drugu kaznu. Nakon treće ide rušenje?

Postupit ću isključivo po sudskom pravorijeku. Inspektorat je donio ekspres odluku u kojoj je gomila propusta, i to ne proceduralnih, nego suštinskih. Sad koristim svoja građanska prava, bez obzira na to što sam dužnosnik. Na kraju, ako tako kaže sud, rušit ću. Svako rješenje koje sam dobio službeno, stiglo je barem tjedan dana nakon curenja u medije. No kako god bilo, radi se o mojoj naslijeđenoj imovini i sve će biti o mom trošku. Ništa na račun građana.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.