Top News
3706 prikaza

Šefa Klaićeve dočekala poruka: Svi te mrze, odlazi!

Zoran Bahtijarević i prijetnje
Sanjin Strukić/PIXSELL
Špekulira se tko je ostavio grozne poruke svom šefu, a pretpostavlja se da je riječ o jednom od zaposlenika bolnice

Od bolnice radiš privatnu prčiju!!! Uzalud ti peticija od roditelja kada te kolege mrze!! Odlazi!! Poruke su to koje su ovih dana dočekale Zorana Bahtijarevića, popularnog šefa dječje bolnice u Klaićevoj, na njegovom ormariću i, praktički, na radnom mjestu. Fotografija na kojoj su vidljive te poruke navodno je uslikala majka jednog djeteta iz Klaićeve, ali prema našim izvorima je takav razvoj događaja praktički nemoguć zato što je to dio bolnice rezerviran za liječnike i ostalo osoblje pa roditelji tamo teško mogu doći.

Upitali smo za komentar i prozvanog Bahtijarevića da bi nam on samo potvrdio da je doista riječ o njegovom ormariću i kratko nam rekao da se ne želi spuštati na tu razinu komunikacije te ne želi ništa komentirati.

Kako doznajemo, riječ je o jednom zaposleniku bolnice u Klaićevoj, a već se špekulira i s imenima jer rukopis je dosta lako prepoznati. 

Ormarić Zorana Bahtijarevića | Author: Screenshot Screenshot
Velika rasprava se vodi u javnom prostoru baš oko Bahtijarevića otkako je raspisan novi natječaj za popunjavanje njegove dužnosti, a zbog specifičnosti natječaja se Bahtijarević ne može kandidirati. Kako je Express već ranije pisao, Klinika za dječje bolesti u Zagrebu, koja je prije nekoliko godina imala i stečajnog upravitelja, danas posluje u plusu, Dječja onkologija dobila je nove prostore, svako toliko se pojavljuju sve nove javne akcije... Pritom je nastavila i dobru praksu iz prijašnjih godina, primjerice škola za djecu pacijente iz koje, iako na liječenju, školarci odlaze i na natjecanja i tamo pobjeđuju.

Unatoč svemu tome, sadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja Zoran Bahtijarević nema pravo sudjelovati na natječaju za ravnatelja u novom mandatu što ga je raspisala uprava ove dječje bolnice. Natječaj traje do 2. veljače, a problem s time što Bahtijarević nema pravo sudjelovati na natječaju, iako je bolnicu odlično vodio od svibnja 2016., u tome je što je prema statutu klinike uvjet za ravnatelja to da u znanstveno-nastavnom zvanju status profesora ili docenta.

U tom dijelu nema ničega spornog, ali ima u nečem drugom. Ovakav uvjet u svojim statutima nemaju mnoge bolnice u Hrvatskoj, a Klinika za dječje bolesti u tri navrata tražila je od Ministarstva zdravstva da odobri izmjenu statuta klinike kako to više ne bi bio uvjet. Prva dva puta još u onom rekordno kratkom mandatu ministra Daria Nakića u vladi Tihomira Oreškovića 2016., a treći put sada u mandatu ministra Milana Kujundžića.

Milan Kujundžić Najgori ministar Top News Kujundžiću treba ili objasniti kako se radi ili ga smijeniti

I nikada klinika nije dobila odgovor. Bahtijarević nam je kazao da s tim nema problema, da uvjete za prijaviti se za natječaj ne ispunjava, pa se na nj neće niti prijaviti.

"Užasno mi je žao da sam se u ovoj priči ja pretvorio u vijest. Vijest je da smo raspisali natječaj za CT uređaj, vijest je da smo dobili poziv za natječaj za 55 milijuna kuna za bespovratna sredstva iz EU fondova za pomoć posebno ranjivim skupinama. Zabrinutost roditelja naših pacijenata i dijela zaposlenika vezanu uz moj odlazak doživljavam kao kompliment cijeloj upravi i 700 zaposlenika bolnice koji su pridonijeli da ova bolnica ovako dobro stoji. Još jednom, kažem, stvarno mi je žao što sam u ovoj priči ja postao vijest", kazao je za Express Bahtijarević.

Natječaj za novog ravnatelja morao se raspisati u najkraćem mogućem roku jer je najduže vrijeme koliko je vršitelj dužnosti smio ostati na čelu bolnice u ovakvom statusu jedna godina. A Bahtijarević je na tom mjestu već godinu i pol. Zato je Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva još u jesen naložila da se u roku od 90 dana raspiše natječaj za ravnatelja.

Makar u istoj tolikoj mjeri ministarstvo, međutim, nije bilo ažurno u vezi zahtjeva za izmjenom statuta, nego se na odobrenje čeka već cijelu jednu godinu, za što nismo uspjeli dobiti zadovoljavajuće objašnjenje. Osim dobrih rezultata, problem je i to što je mnoštvo roditelja djece koja su se tamo liječila ili se liječe, ogorčeno mogućnošću da ode s tog mjesta na ovakav način.

Milan Kujundžić Prijetnja zdravlju Top News Čeka li Kujundžić da mu dugovi bolnica postanu punoljetni?

Ministar Milan Kujundžić ušao je prije desetak mjeseci u žestoki sukob s donedavnim ravnateljem KB Dubrava Tonijem Kolakom, što se izrodilo u javnu svađu između njih dvojice. Povod je bilo to što Kolak kao ravnatelj za sklapanje ugovora o obnovi vodovoda bolnice nije tražio odobrenje uprave. On je tvrdio da to zbog specifičnih okolnosti nije niti trebao, druga strana je tvrdila da je zbog specifičnih okolnosti on to bio dužan učiniti. 

Zbog svega toga je organizirana i peticija podrške doktoru Bahtijareviću. "Kao roditelji koji su se u Klaićevoj bolnici susreli s dobrotom i predanim radom ovog čovjeka, doktora i ravnatelja, odlučili smo pokrenuti inicijativu prikupljanja potpisa podrške, kao apel ministru Milanu Kujundžiću da se ne odrekne ravnatelja koji je u kratkom roku od Klaićeve kao bolnice slučaj napravio uzornu kliniku u kojoj djeca i roditelji osjećaju sigurnost", stoji, između ostaloga, u pozivu na potpis peticije.

Koliku podršku čak i među zaposlenicima bolnice uživa Bahtijarević jasno je iz imena uz peticiju gdje se vidi da su svoje potpise dali i zaposlenici upravo bolnice koja je postala "privatna prčija", kako piše zlonamjerni autor.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.