Top News
2185 prikaza

Šefica 'Oralnog ureda' jedina je sprječavala Trumpov rat

Hope Hicks
REUTERS
Dok je Bijela kuća u sve većem rasulu, Putin otvoreno pokazuje svoju moć

Bila je jedna od najbližih savjetnika Donaldu Trumpu. Bila je jedna od savjetnica s najdužim stažom u Trumpovom uredu, poznatom po davanju otkaza i uhićenjima. Bila je toliko utjecajna na svojoj poziciji šefice komunikacija da su joj neki, malo u šali, govorili da je šefica "Oralnog" ureda. A ostavku je najavila nakon osmosatnog svjedočenja gdje je priznala da je morala malo 'iskriviti' istinu tijekom svoga posla, ali se zaklinjala da je govorila istinu i samo istinu kad je bilo riječi o ruskom uplitanju u američke izbore 2016. godine Riječ je, naravno, o Hope Hicks. Mladoj stručnjakinji za odnose s javnošću, ali i osobi od najvećeg povjerenja kako Donalda, tako i Ivanke. Nije Hope bila sama, iako se to ponekad čini tako. Dvije žene, kako je i običaj u Trumpovu životu, igrale su glavnu ulogu u peglanju Donaldova imidža. Kellyane Conway i Hope Hicks su, svaka na svoj način, branile Trumpa. Dok je Kellyane žurila na gostovanja po svim medijima da bi pružila opravdanje za neki novi Trumpov gaf, Hope se ipak držala daleko od očiju javnosti. 

Njen utjecaj i bliskost s Trumpom su bili legendarni jer, dok je on mogao upregnuti četrdesetak komunikacijskih stručnjaka u Bijeloj kući, samo Hope mogla im je reći što on točno misli i želi. Kako to opisuje Michael Wolff u svojoj knjizi 'Fire and Fury', zbog bliskog prijateljstva i duge suradnje s Ivankom, svi su se ponašali kao da je Hope zapravo Trumpova kći, a da je Ivanka njegova supruga i prva dama američke vlasti. 

Sad kad nje više nema u Bijeloj kući, postavlja se logično pitanje, može li itko zauzdati Donalda?

Pročitajte više na: Mlada i fatalna - zvali su je šefica 'Oralnog ureda'

Kako smo proteklog tjedna vidjeli, čini se da baš i nema više racionalnih kontrolora u Bijeloj kući. Američki predsjednik Donald Trump u petak je otišao korak dalje u svojoj spremnosti da započne trgovinski rat sa svima, zaprijetivši američkim trgovinskim partnerima "recipročnim" carinama na uvoz njihovih proizvoda u SAD, nakon što je dan prije najavio uvođenje carina na uvoz čelika i aluminija.

"Kada neka zemlja carini naše proizvode recimo 50 posto, a mi carinimo NULA isti proizvod koji ulazi u našu zemlju, to nije pravedno niti inteligentno", ocijenio je u tweetu.

"Uskoro ćemo uvesti RECIPROČNE CARINE kako bismo mogli naplaćivati isto ono što su oni naplatili nama. S trgovinskim deficitom od 800 milijardi dolara, nemamo izbora", rekao je.

U ranijem tweetu je ocijenio da su "trgovinski ratovi dobri i da ih je lako dobiti kada zemlja (SAD) gubi milijarde dolara u trgovini s praktički svakom zemljom s kojom posluje."

I dok Trump prijeti trgovinskim ratom, Rusija pokazuje oružja spremna za pravi rat.

Rusija posjeduje nova oružja kakva zasad nema nijedna druga zemlja u svijetu, izjavio je u četvrtak ruski predsjednik Vladimir Putin u svom godišnjem obraćanju zastupnicima oba doma parlamenta koje su prenijeli svi ruski mediji.

"Mi smo počeli razvijati takve nove vrste strateškog oružja koje uopće ne koriste balističku putanju leta pri kretanju prema cilju. To znači da je proturaketni sustav u borbi protiv takvog oružja beskoristan i besmislen", rekao je Putin.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • magarac 17:20 03.Ožujak 2018.

    Da imamo pametne - telefone - aute - bombe - i jasno pametne rakete - ali za one idiotske i blesave nijedan kompjuter ne može izračunat gdje će da slete - Nema veze što ne igraš taj loto bingo rulet ... prikaži još!t i sve igre na sreću - jer ćeš ti i tvoji ležat u atomskom smeću