Top News
7005 prikaza

Škoro se "ne sjeća Sanadera", odgovorio na "gdje si bio '91."

Miroslav Škoro
Petar Glebov (PIXSELL)
Kaže da je bio korisniji s tamburicom nego s puškom, posjeduje pola zgrade, udjele u tvrtkama, vinograd, grobna mjesta...

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro kod Aleksandra Stankovića u "Nedjeljom u 2" otkrio je svoju imovinu i konačno se očitovao i o prozivkama tipa: "Gdje si bio '91."?

"Usredotočen sam na predsjedničke izbore. Ne razmišljam o nikakvim parlamentarnim izborima", rekao je Škoro, ali dodajući pritom da ne isključuje bavljenje politikom ako ne pobijedi na predstojećim izborima.

Kolinda Grabar Kitarović Pakt protiv nje Top News Svi su jako nabrijani na Kolindu - letjet će perje

Osvrnuo se i na svoje članstvo u HDZ-u.

"Da su stvari u hrvatskoj politici dobre, ja ne bih imao ambicije angažirati se. Da su stvari u HDZ-u dobre ja ne bih izašao iz nje. Ja sam otišao od Ive Sanadera, a sad me prozivaju ljudi koji su tada ostali uz njega."

Na pitanje, zašto je ponovno 2007. godine dobio člansku iskaznicu kad je tada HDZ već bio pod hrpom afera, odgovora: "Odlučio sam prihvatiti tada člansku iskaznicu jer se procijenilo da bi to bilo dobro za stranku, a tada su oponenti HDZ-a govorili o temama kao što je zabrana glasanja dijaspori i sličnim temama na koje sam ja svjetonazorski osjetljiv, pa sam pristao. Kada sam vidio da nema smisla postojati niti kao običan član, onda sam ponovno vratio iskaznicu."

Miroslav Škoro | Author: Borna Filic (PIXSELL) Borna Filic (PIXSELL)

Na pitanje što je s njegovom izjavom da je ušao u HDZ upravo zbog Ive Sanadera, rekao je da se "ne sjeća". Isto tako se ne sjeća niti da li se za posao u diskografskoj tvrtki "Orfej", koja je tada bila u državnom vlasništvu, javio preko natječaja.

"Ako netko dođe i da mi dokaze da trebam vratit novac od otpremnine koju sam dobio od te tvrtke, vratit ću novac."

Vezano uz brojne osude na njegovu izjavu da bi zabranio neke stranke, a jasno je da je riječ o SDSS-u, odgovorio je: "Trenutno? Ne, ne bih, ali sam rekao da predsjednik može, te i dalje smatram da može i da treba, ako se steknu uvjeti... Meni se čini da me je jedini u državi shvatio Ivo Josipović."

Što, pak, misli o tome da mu neki iz biračkog tijela na koje on pikira, dakle politički desnog i nacionalističkog, predbacuju je i to što u vrijeme rata nije "nosio pušku na ramenu"?

Thompson i Miroslav Škoro Kumovi Top News Slavuji desnice: Rat Škore i Thompsona zbog Kolinde

"Ako bi ta puška na mom ramenu doprinijela bržem završetku rata ili bržem međunarodnom priznanju, onda mi je žao što se nisam borio. Ali ja sam umjesto puške na ramenu nosio tamburicu."

Otkrio je i što se sve nalazi u njegovoj imovinskoj kartici.

"Imam obiteljsku kuću u Zagrebu, supruga i ja imamo vlasnički udjel u poduzeću 50:50 posto firme koja se bavi diskografijom i vinima, 50 posto udjela imam u tvrtki s nekretninama, pet posto udjela u tvrtki koja se bavi softverom, imam vinograd u kutjevačkom kraju, berba mi je u utorak, imam pola jedne zgrade u Tribunju i dva grobna mjesta."

Miroslav Škoro | Author: Jurica Galoic (PIXSELL) Jurica Galoic (PIXSELL)

Na pitanje kako komentira Milanovićevu izjavu da bi odnose sa Srbijom sveo na minimum kad bi bio izabran za predsjednika, te da ne bi dopustio Vučiću da šeta Hrvatskom u ovakvim okolnostima, kazao je: "Apsolutno sam za to da imamo dobre odnose sa svim susjedima, ali mislim da bi trebalo riješiti prvo pitanje granica. Dogodila se agresija, treba vidjeti oko naplate odštete. I treće, najvažnije, pitanje nestalih."

Za kraj je poručio: "Ne želim se svidjeti svima i zato neću odustati od namjere da učinim promjene. Ako odbiju moju inicijativu za ustavnim promjenama, raspisat ću referendum."

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • warspite62 17:57 19.Rujan 2019.

    Podhitno ustanoviti Velered zlatne tamburice s lentom za osobit doprinos u Domovinskom ratu. Prvi kandidat za dodjelu je tu...

  • Penzić 20:02 15.Rujan 2019.

    SINKOPA i kod Škore !

  • Penzić 19:17 15.Rujan 2019.

    Možda se Škoro ne sjeća da je bio u saboru i da ima saborsku mirovinu !!