Top News
370 prikaza

Srbijanski mediji: Uhvaćen je hrvatski špijun u Beogradu

Bezbednosno-informativna agencija RS
Public Domain
Navodno je riječ o osobi s dvojnim državljanstvom, osumnjičenoj za špijuniranje za hrvatske tajne službe

Službenici sigurnosne službe Republike Srbije uhvatili su danas osobu za koju tvrde da je riječ o tajnom agentu koji je špijunirao za "hrvatsku obavještajnu službu", navode Večernje novosti. Prema podacima B92 riječ je o osobi koja ima dvojno državljanstvo Srbije i Hrvatske i koja je uhvaćena u suradnji Bezbednosno-informativne agencije i Višeg javnog tužiteljstva. Tijekom večeri, navodi također B92, javnosti će više informacija o svemu večeras priopćiti netko iz najužeg državnog vrha Srbije.

U posljednje vrijeme odnosi između Hrvatske i Srbije zategnuti su po nekoliko pitanja; i oko skretanja hrvatske politike udesno i oko srbijanske samoproglašane nadležnosti za ratne zločine na području bivše Jugoslavije i oko nedavnih neformalnih izjava Zorana Milanovića. Zategnuti odnosi, za koje se nerijetko tvrdi da su plod toga što su ove godine ili održani ili se održavaju parlamentarni izbori u obje zemlje, kulminirali su odbijenicom predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera da, nakon žalbe Beograda, točnije premijera Aleksandra Vučića, intervenira u svađe sa Zagrebom.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.