Top News
6617 prikaza

Švaljek proziva zbog uhljeba, a ona uhljebila muža

Sandra Švaljek
Dalibor Urukalović (PIXSELL)
Na Badnjak 2013. godine njezinog supruga zaposlili su mimo javnog natječaja u Holdingu

Sandra Švaljek prozvala je HDZ zbog intenzivnog zapošljavanja politički podobnih kadrova u gradske tvrtke, tj. u podružnice Zagrebačkog holdinga.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba točno je detektirala problem od gotovo sto ljudi koje su u zadnje vrijeme uhljebili direktori tvrtki nedavno postavljeni iz redova gradskog HDZ-a. 

Sve se to radi u Zagrebu na temelju dogovora predsjednika Skupštine te zagrebačkog HDZ-a Andrije Mikulića i gradonačelnika Milana Bandića, kako bi se Bandiću omogućila većina u Skupštini potrebna za mirno vladanje gradom i usvajanje proračuna za iduću, izbornu godinu. 

No HSLS-ova kandidatkinja Sandra Švaljek posljednja je koja bi o toj temi trebala govoriti budući da je upravo ovom inicijativom podsjetila na svoju staru aferu iz vremena kad je bila Bandićeva zamjenica. 

Na Badnjak 2013. godine njezinog supruga zaposlili su mimo javnog natječaja u tom istom Holdingu, od čega se poslije nikad nije “oprala” iako je supruga natjerala na ostavku. 

Bandić je te jeseni, nakon pete pobjede u Zagrebu, najavljivao smanjenje broja zaposlenih, ali ipak u tišini zapošljavao nove, podobne ljude, pa i supruga svoje najbliže suradnice. 

To je tada doznao predsjednik Skupštine Darinko Kosor, koji je nekim medijima dao popis 30-ak novozaposlenih, među kojima je bilo i ime Nenada Kukića, supruga Sandre Švaljek. 

Temu je potom na aktualnom satu otvorio i Andrija Mikulić, predsjednik HDZ-a, koji danas sjedi u bivšoj Kosorovoj fotelji. 

No kao što šuti Mikulić, tako se ni Kosor o današnjim zapošljavanjima u Holdingu više ne oglašava jer je i on upleten u te igre. 

Tako je svojedobno u Holdingu mimo najtečaja zaposlen i gradski zastupnik HSLS-a koji vodi zagrebačku podružnicu - Alen Ostojić

No kandidatkinji Švaljek nije tad zasmetalo uhljebljivanje jer je već postala dobra s Kosorom, koji joj je pružio zaštitu od Bandića, nego sad, kad istu stvar rade Mikulić i HDZ, a njoj predstoji kampanja.

Kad su u pitanju sinekure, u Zagrebu nema nevinih jer svi su u nekom periodu bili bliski suradnici Bandića. 

A umjesto poentiranja na pitanju koje je građanima u gradu Zagrebu vrlo važno (čak deset posto građana smatra politička i rodbinska zapošljavanja u Holdingu jednim od prvih problema u vladavini Milana Bandića), Švaljek je uspjela zabiti autogol.

  • damir_pacek 14:04 30.Studeni 2016.

    Zar i ti, sine Brute...izgleda da u ovoj nesretnoj zemlji nema poštenog političara bez repova afera, da ga svijećom tražiš! Uvažena Švaljek upravo je izgubila moj glas na skorašnjim izborima. "Bandićka" poslije Bandića - fala lepa!