Top News
2581 prikaza

Svi su čudu gledali i pitali se što ona radi tu

Donald Trump i Ivanka Trump
KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL
Nije to prvi put da je njezino pojavljivanje na mjestima gdje se predsjednikovu kći ne očekuje izazvalo niz kritika

Još jedna zanimljiv trenutak u životu obitelji Donalda Trumpa dogodio se prilikom posjeta Južnoj Koreji. Tijekom priprema za tradicionalno fotografiranje jedne i druge delegacije, Trump i predsjednik Moon Jae-in zauzeli su pozicije u centru, zatim je pored bila Moonova supruga, no pored predsjednika Trumpa nije bio član kabineta ili sigurnosnog tima, već njegova kći, i savjetnica Ivanka Trump.  Kao i taj put, bila je pored njega i na slikanju na summitu G-20. 

Donald Trump i Ivanka Trump | Author: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL

Melania koja je pratila Trumpa prilikom njegovih posjeta Europi, i Tokiju, preskočila je summit u Osaki i putovanje u Seul. I tako je Ivanka odlučila, na pomalo neobičan i jedinstven način, predstavljati se na sastancima i kao njegova kći ali i kao član delegacije. To je i prvi put da je dijete predsjednika ima takvu moć, koju iskorištava da gradi odnose sa svjetskim vođama. 

U Južnoj Koreji bio je to pomalo neugodan trenutak u kojem je državni tajnik Mike Pompeo pokušao neprimjetno 'uklizati' u fotografiju, u jednom je trenutku (konačno) i Ivanka shvatila što radi, pa mu je prepustila mjesto između sebe i prve dame Južne Koreje. 

Ivanka Trump TATINA DJEVOJČICA Top News Ivanka stalno sanjari o jednoj poziciji u Bijeloj kući

Možda je ta fotografija bila i naboji primjer kako je prva kći iskoristila ovo putovanje u Aziju i pokazala se kao diplomatkinja. 

Tijekom četverodnevnog putovanja sudjelovala je na niz sastanaka G-20 u Osaki, i niz je snimaka koji pokazuju kako se druži sa raznim predsjednicima i premijerima, između ostalih i kanadskim premijerom Justinom Trudeauom, i francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, piše CNN

Sudjelovala je na svečanoj večeri u Plavoj kući, vladinom uredu u Južnoj Koreji, razgovarala o ulozi žena u svjetskoj ekonomiji i prisustvovala trenutku kada se njezin otac rukovao sa sjevernokorejskim diktatorom Kim Jong Unom. Njegovog savjetnika nije bilo na sastanku, a Pompeo se držao po strani. Dok je njezin otac razgovarao sa Kimom oko 50 minuta, ušla je u dio Sjeverne Koreje daleko od kamera. Kad su ju pitali kakva je to zemlja rekla je "nestvarna".

Ivanka i Donald Trump | Author: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL

Nije to prvi put da je njezino pojavljivanje na mjestima gdje se predsjednikovu kći ne očekuje izazvalo niz kritika. Bilo je tako i na G20 summitu u Hamburgu na kojem je prisustvovala na sastanku oca sa svjetskim vođama. Svog oca savjetuje o nizu pitanja, a posebno se bavi pitanjima žena u ekonomiji, i razvoja radne snage. Ona je i njegova najbolja suradnica, s najdužim statusom i ona kojoj najviše vjeruje. 

"Podiže to niz političkih pitanja da li ona zapravo ima pravo govoriti u ime SAD-a", rekao je bivši glasnogovornik Baracka Obame, John Kirby.

On to smatra problemom za administraciju. 

"Jako me čudi činjenica da je bila na toliko sastanaka i uključena u niz bilateralnih razgovora. To ne ide u prilog američkom položaju na svjetskoj pozornici kao demokratski izabranog sustava jer nju nije izabrao nitko, i taj joj pozicija nije službeno dodijeljena", naglašava Kirby. 

Ivanka i njezin suprug Jared Kushner imaju velik pristup od kada je Mick Mulvaney postao 'chief of staff', smatraju mnogi da i on tu pokušava pronaći korist za sebe. I jedni i drugi surađuju, bez obzira što je Mulvaneyjev utjecaj n predsjednika limitiran. Za razliku od drugih na njegovu mjestu, predsjednik i on se najmanje druže. 

Sam će Trump imati i niz zanimljivih ideja o njezinoj političkoj budućnosti. 

"Ako bi se htjela kandidirati za predsjednicu mislim da bi opasan protivnik", rekao je početkom ove godine. 

Donald i Ivanka Trump TATA I KĆER Life Najbolesnije Trumpove izjave o kćeri Ivanki

No kako je rekao njegova kći nije pokazala interes da se kandidira protiv njega. Stalno ju spominje i gura u centar pozornosti. U američkoj zračnoj bazi pozvao je nju i Pompea na pozornicu. 

"Je li netko čuo za Ivanku? Dođi Ivanka, ona će zasjeniti cijeli show", rekao je i duo Pompeo Ivanka nazvao "Ljepoticom i zvijeri". 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 20:36 01.Srpanj 2019.

    voli žene