Top News
11537 prikaza

Svjedoci pričaju: Dalić je u Fotić dovela osam ljudi...

Martina Dalić
Pixsell/Express
Prvo su ih smjestili u podrum, ali nije bilo signala, pa je društvo tražilo da ih se premjesti na kat

‘Dragi svi, naša večera je sutra uvečer u 19:30 u restoranu Fotić u zasebnoj dvorani (ona je koliko shvaćam dolje u prizemlju). Izabrala sam ovaj niskoprofilni restoran da ne privlačimo previše pažnje jer se press malo raspituje tko je radio zakon. Tako da možda nije na nivou, ali eto’, napisala je Martina Dalić u jednom od e-mailova koje je u srijedu objavio Index i tako svi oni koji nisu čuli za Fotić, sad jesu.

Fotić je inače daleko od niskprofilnog restorana. Riječ je o vrlo popularnom bistrou, a kako doznajemo, Martina Dalić nije samo taj put bila u Fotiću i sigurno jako dobro zna da je Fotić vrlo često pun gostiju, kako zbog lokacije u Gajevoj ulici, tako i zbog jako dobrog menija.

No, što je točno Martina Dalić mislila kada je pozvala ekipu i s njima sklapala Lex Agrokor u zasebnoj dvorani? Kako doznajemo, Lex Agrokor je doslovno pisan u Fotiću, rekao nam je dobro upućen izvor blizak krugovima Martine Dalić, a sastanak se prvo održao u prostoriji u podrumu, međutim društvo je malo kasnije tražilo da ih se premjesti u prostor na prvom katu, jer u podrumu nisu imali signala.

Na prvom katu su također dobili zasebni prostor, koji je čak i malo veći od prostora u podrumu, a u Fotiću se ekipa sastajala prije nekih godinu dana. Na prvom sastanku ih je bilo osam, vjerojatno među njima i svi oni koji su navedeni kao primatelji mejlova Martine Dalić, poput Ante Ramljaka, Borisa Šavorića, Tomislava Matića, Tonćija Korunića i Branimira Bricelja.

Privatni salon u Fotiću | Author: express express
Na prvom sastanku su ostali i iza radnog vremena restorana, koje je do 23.00 sata, a kako saznajemo, Martina Dalić je u jednom trenutku bila nervozna prema zaposlenicima restorana i na njihov upit da im je isteklo radno vrijeme i da bi trebali već zatvoriti im je osorno odbrusila. Svjedoci su naime potvrdili da je bila nervozna kad je čula da bi trebali napustiti restoran jer moraju zatvoriti.

Iz pouzdanog izvora doznajemo kako se osmorka u tom istom sastavu u Fotiću sastala samo jedan put, ali da je Martina Dalić tamo dolazila često s nekim drugim ljudima. Osim toga, na sastancima u Fotiću na kojima se pisao Lex Agrokor i o njemu raspravljalo nikada nije bio nitko iz Mosta, iako su u to vrijeme bili HDZ-ovi koalicijski partneri.

Isto tako, čini se da su se tamo često sastajali i neki drugi HDZ-ovci, a posebno je zanimljiv detalj da je tamo više puta dolazio Božo Petrov. Potvrđeno nam je da je baš u Fotiću dva puta skupljao potpise za rušenje Vlade.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • magarac 20:03 11.Svibanj 2018.

    A u fotiću - nije bilo fotića - da se - fotkaju kako se fakini sa našom Dalićkom kockaju glavni ulog je bio pozamašan - ni sporedni ulozi nisu bili za bacit već u svoj đep prebacit