Top News
9635 prikaza

Tajna večera Sorosa s milijarderima: Cilj – rušenje Trumpa

Sastanak traje tri dana, a osim bogataša na njemu sudjeluje i veliki broj istaknutih demokrata

George Soros i veći broj bogatih liberala koji su Hillary Clinton donirali desetine milijuna dolara za njezinu predsjedničku kampanju sastali su se u nedjelju na trodnevnom sastanku u hotelu Mandarin u Washingtonu kako bi, piše ugledni Politico, pronašli načine da opet skupe hrpu novca i uzvrate Donaldu Trumpu.

Prosvjedi u Americi zbog izbora Donalda Trumpa za predsjednika | Author: REUTERS REUTERS
Osim prebogatih antitrumpovskih biznismena, na sastanku čiji je sponzor utjecajna organizacija Democratic Alliance su i miljenici lijevih opcija, poput šefice demokrata u Senatu Nancy Pelosi i senatorice Elizabeth Warren.

Na trodnevnom sastanku, koji je potpuno zatvoren za javnost, javlja Politico, detaljno će se razraditi strategija sabotaže mandata Donalda Trumpa od prvog dana kada bude stupio na tu poziciju.

Democratic Alliance (DA) je u posljednjih nekoliko desetljeća značajno kreirala izgled institucionalne ljevice i pomogla Hillary Clinton da se uzdigne do središnje figure Demokratske stranke.

DA je računala da će kampanja koja se temelji na opasnostima od klimatskih promjena, pravima žena i manjina biti dovoljna da Hillary porazi Trumpa na izborima, ali dogodilo se upravo suprotno.

"Na izborima na kojoj toliko očekuješ pobjedu i na kojima su tako veliki ulozi ne gubiš osim ako ne napraviš neku veliku pogrešku. Nećemo žuriti s ničim, ali oduprijet ćemo se Trumpovoj administraciji", rekla je Gara LaMarche, predsjednica alijanse.

Donald Trump | Author: REUTERS REUTERS
Već prve večeri je najavljena "velika ofenziva" za povratak na vlast i povratak povjerenja birača i to ponajprije u državama u kojima je Trump odnio ključne pobjede – Florida, Ohio, Pennsylvania, Michigan, Wisconsin... Zaključili su kako u svakom slučaju nešto ozbiljno moraju promijeniti.

Među idejama koje su se mogle čuti bila je i ona kako bi Demokratska stranka trebala početi ulagati novce ne samo u kampanje, već i u edukaciju svojih članova. 

Kao jedna od najvažnijih koraka naveli su povratak biračkog tijela iz radničke klase. Raj Goyle, aktivist demokrata iz New Yorka istaknuo je kako je veliki broj demokratskih aktivista potpuno nesvjestan problema s kojima se susreću pripadnici radničke klase, odnosno prosječni Amerikanci.

Soros i ostatak bogatih financijera osnovali su alijansu 2004. godine, kada su Amerikanci ponovno izabrali Georgea Busha za predsjednika. Za ove je izbore samo Soros donirao 25 milijuna dolara.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.