Top News Izbori u Americi
175 prikaza

Tajni sastanak moćnika: Trump ne smije proći!

Elon Musk, Donald Trump i Tim Cook
Press Association/PIXSELL
Na sastanku su bili prisutni šefovi jednih od najmoćnijih kompanija na svijetu, milijarderi, političari, te predstavnici najmoćnijih svjetskih medija

Tim Cook, šef Applea, Elon Musk, osnivač Tesle, Larry Page, suosnivač Googlea, Sean Parker, tvorac Napstera te još nekoliko milijardera i financijskih moćnika održali su tajnoviti sastanak na jednom privatnom otoku kod Georgije s još nekoliko istaknutih članova Republikanske stranke i senatora. Dnevni red sastanka imao je samo jednu točku – spriječiti Donalda Trumpa da osvoji nominaciju Republikanaca za predsjednika, piše Huffington Post.

Sastanak je bio zatvoren za medije, tako da detalji sastanka nisu poznati odnosno koji se konkretno koraci namjeravaju poduzeti u zaustavljanju Trumpa, čija je kontroverzna kampanja izazvala do sada najveće podjele u stranci.

Na sastanku je bio prisutan i glavni publisher New York Timesa, te milijarder i jedan od najvećih donatora Republikanaca Philip Anschultz. Sastanak je počeo analizom kako je Donald Trump uopće uspio doći do toga da je na rubu da uđe u predsjedničku utrku i zašto je tako uspješan u dosadašnjoj kampanji.

I dok su na otoku moćnici raspravljali što napraviti, drugi mogući kandidat Republikanaca, Ted Cruz uspio je nakon dvije pobjede privući moćne donatore, koji su samo tjedan dana pred ključni 15. ožujak iskrcali deset milijuna dolara keša od čega će većina novca otići na televizijsko oglašavanje.

Oglas koji će dominirati bit će priča u kojoj će svoje priče ispričati tri osobe koje su prevarene preko Trump Universityja, Trumpovog online obrazovnog programa, koji je više puta proglašen prevarenom.

Samo u Illinoisu će se na taj oglas potrošiti 460.000 dolara, te još dodatnih 550.000 tisuća dolara do 15. ožujka u Floridi i Ohiju, jer su se te tri države pokazale kao najslabijom Trumpovom točkom. Trump doduše i dalje tamo ima blagu prednost, ali je u stalnom padu od kada mu je javnu podršku dao član Ku Klux Klana.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.