Top News
745 prikaza

Thompsonov odvjetnik: On nije zabranjen u Njemačkoj

Marko Perković Thompson
Duško Jaramaz/Pixsell
Odvjetnik Marka Perkovića reagirao je na citat iz njemačkih novina što ga je Express.hr objavio u svom članku

Marko Perković po svom odvjetniku Davorinu Karačiću reagirao je na članak objavljen na portalu Express.hr, objavljenom 20. svibnja 2019. naslovljen s "Nijemci nisu sretni što je Angela Merkel 'cupkala' na Thompsona". Perkovićev odvjetnik navodi da nije istinit citat koji se navodi u podnaslovu i tekstu, a koji ukazuje na to da je Perković zabranjen u Njemačkoj. Express u tekstu citira njemački dnevnik iz Berlina "Der Tagesspiegel".

Na dio u kojem portal Express.hr citira Der Tagesspiegel, Perković ovako reagira preko svog odvjetnika:

"Istaknuti navodi nisu istiniti. Naime, Marku Perkoviću Thompsonu nije nikad na području Savezne Republike Njemačke zabranjen nastup odnosno ne postoji odluka nadležnog tijela kojom se mojoj stranci zabranjuje bilo kakav javni nastup budući da izraz 'zabraniti' održavanje nekog događaja podrazumijeva donijeti odluku u tom smislu, od strane nadležnog tijela pri čemu ignoriranje takve odluke kojom se kakav nastup zabranjuje predstavlja kažnjivo djelo."

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • raved1250 09:04 16.Lipanj 2019.

    Nije zabranjen u Njemačkoj ,ali ja bi ga zabranija u svim javnim zahodima,jer prouzrokuje proliv.Puno se troši toaletnog papira.