Top News
1492 prikaza

Tko je iduća meta Trumpovog "oružja"?

Donald Trump
JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL
Žestoke rasprave i teške optužbe standardan su arsenal američkog predsjednika

Ne postoji loš publicitet rekao je netko jednom davno, ali vjerojatno nije razmišljao da će se netko naći u tako lošoj situaciji kao što je ovih dana Mark Zuckerberg.

Osim što njegovo čedo Facebook iz dana u dan ulazi u neke nove afere, pa smo tako pisali da je gotovo devedeset milijuna korisničkih računa završilo u rukama Cambridge Analytice, govorilo se i da je Facebook pokušavao kupiti medicinsku povijest nekih korisnika. Ovih dana je pak izišlo na vidjelo da je Mark mogao brisati svoje poruke. Na prvi pogled to zvuči potpuno normalno, ali Facebook briše poruke samo na strani pošiljatelja. To znači da sve poruke koje ste nekome poslali i dalje postoje kod primatelja. Mark je imao mogućnost da briše poruke čak i kod primatelja.

Podigla se velika halabuka zato što je on na teži način naučio da mora brisati svoje poruke. Sjetimo se kako su prije nekoliko godina procurile poruke gdje se Mark sprda s ranim korisnicima Facebooka.

Oleg Deripaska, suvlasnik Strabaga Deripaska Top News Putinov graditelj Hrvatske: Trumpu se zamjerio

Da bi što prije ugasili taj požar, ekipa iz Facebooka najavila je da će kroz nekoliko mjeseci uvesti tu mogućnost svim svojim korisnicima. Međutim, potpuno je jasno da su to uradili tek nakon što je u javnost dospjela informacija o Markovom brisanju poruka.

Dok je Facebook predmet gotovo svih medija, pomalo nezamijećeno je prošlo da su novi ruski oligarsi završili na popisu američkih sankcija. Među njima je i Oleg Deripaska, suvlasnik austrijskog Strabaga poznatog po građenju objekata diljem Hrvatske.

Trumpov trgovački rat ozbiljno se zahuktava, pa su i Kinezi odgovorili. Možda i značajnije "zveckanje" trgovačkom sabljom objavljeno je ovih dana u službenom glasilu kineske komunističke partije kada su iz njihovog ministarstva financija objavili da će se svim oružjima boriti protiv Trumpovog protekcionizma. People's Daily na engleskom posebno je važan kao propaganda ruka Beijinga za inozemno tržište i prijetnje u njemu treba ozbiljno shvatiti.

Američki predsjednik nije mogao održavati mir čak niti unutar vlastitih granica pa je poprilično otvoreno zaratio s Jeffom Bezosom, šefom i vlasnikom Amazona. Optužuje tako Trump Bezosa za iskorištavanje američke poštanske mreže da bi pumpao vlastiti profit. Gotovo odmah su u javnost istupili brojni stručnjaci koji su napomenuli da američka pošta zarađuje ogroman novac od Amazona i da je vjerojatniji razlog Trumpovog napada zato što je Bezos vlasnik Washington Posta.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.