Top News
4847 prikaza

To da HDZ urušava državu prirodno je stanje stvari

HDZ slavlje
Goran Stanzl/PIXSELL
Njihova jedna struja ili druga, oni razbijaju RH i odozgo i odozdo, drže kontinuitet još od Sanadera

U normalnim državama ovakvo stanje nazvalo bi se raspadom sustava. Prvi čovjek HDZ-a i predsjednik Vlade nalazi se pod istragom Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa zbog toga jer je u neformalnu skupinu za izradu "lexa Agrokor" uvrstio svojeg prijatelja odvjetnika, koji je zatim s grupom Borg očerupao tvrtku za goleme novce.

Vatreno u Saboru Imovinska kartica Top News Krediti, dionice, pozajmice: Sve tajne Vasine imovine

Istodobno, drugi čovjek HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora nalazi se na meti optužbi da je opstruirao i probijao policijske istrage, dojavljivao povjerljive informacije i narušavao cjelokupni sigurnosni sustav. Ako to nije raspad sustava, teško je reći što jest. Imamo, dakle, vlast koja rastura državu odozgo, preko premijera i njegovih prijatelja, kao i odozdo, preko političara s kumovima, vozačima, suborcima, doušnicima, sitnim mafijašima... Andrej Plenković još se koprca u aferi Borg.

Prijava za sukob interesa trebala bi ispitati njegovu povezanost s odvjetnikom Borisom Šavorićem, što mnoge podsjeća na proces kojim je presuđeno Tomislavu Karamarku. Milijan Brkić, njegov zamjenik u HDZ-u, osumnjičen je da je dojavljivao povjerljive informacije kumovima, kriminalcima, pa i "kurvama". A falsifikator Franjo Varga o svojem uhićenju prvo je želio obavijestiti predsjednika Hrvatskog sabora i glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića.

U svakoj normalnoj zemlji ovakav slijed događaja, afere u koje su umiješani čelni političari vladajuće stranke i najviši akteri u državnoj vlasti, izazvao bi pad Vlade i prijevremene izbore, a nakon toga i istražna povjerenstva, policijske istrage, javnu sablazan... U Hrvatskoj se to smatra gotovo normalnim. Normalno je da HDZ urušava ovu zemlju s vrha vlasti i s dna sustava.

Naslovnica Express-a prostitutke Afera prostitucija Top News Pozadina najgore afere: Kako je Vaso spasio HR elitu

U obje afere, Plenkovićevoj i Brkićevoj, susreću se struje koje sustavno razaraju tkivo države, pa i društva: ona koja koristi vlast da prijateljima povjeri najvažnije poslove i omogući im da napišu zakon na kojem će kasnije debelo zaraditi, i ona koja je premrežila sve razine sigurnosnog, obavještajnog i pravosudnog sustava kako bi kontrolirala istrage i također debelo zarađivala. Hrvatska kao da se nalazi između čekića i nakovnja: s vrha udara Plenković, s dna udara Brkić.

A njihov obračun produbljuje tu trulež. Sedam godina papiri protiv Brkića stajali su u ladicama MUP-a i DORH-a te su izvađeni upravo u trenutku kad se Plenković želi osvetiti Brkiću koji je preko afere Borg i udarom desnice želio destabilizirati Plenkovića. Međutim, više se ovdje ne radi o tome koja struja nanosi veću štetu državi. Jasno je da obje struje HDZ-a zajednički devastiraju ovu zemlju. Radi se o neprekinutom nizu: od zatvaranja Sanadera preko detroniziranja Karamarka pa do kompromitiranja Plenkovića i Brkića. Ova stranka s ovim ljudima više ne bi smjela voditi ovu državu. Kad bi ta država bila normalna.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Luna Lipa
    Sarkazam. 15:09 09.Listopad 2018.

    Klauški komunjaro jedna, ti nisi naš. Ti si pismen i inteligentan, i vidiš naprid. Ti si zlo, za ovu Hrvatsku. Ako mi želimo srušit svoju državu, što te briga, svoje rušimo. Ne znam bili plakao ili se bacio u provaliju, ... prikaži još! da nitko ne zna da sam za ovu državu dao život, ali ga Bog nije htio. Ovo nam ni četnici skupa sa Jna nisu uspili napravit. Bože moj, Bože moj, zašto si nas napustio.

  • Milicic 20:28 07.Listopad 2018.

    Što je rekao pok.Račan da će kod nas život biti mračan.Stranka opasnih namjera.Nije to od Sanadera.To je kazao prije SANADERA.