Top News
204 prikaza

Tomašević: I bez EU sredstava nastavljamo s projektima

Sandra Šimunović/PIXSELL
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević osvrnuo se na činjenicu da Grad nije dobio sredstva EU za projekt Centra za gospodarenje otpadom, kao ni za gradnju bazena u Španskom

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević osvrnuo se na činjenicu da Grad nije dobio sredstva EU za projekt Centra za gospodarenje otpadom, kao ni za gradnju bazena u Španskom, te naveo kako će ovi projekti, bez obzira na tu činjenicu, ići dalje, a da će se financirati iz gradskog proračuna.

Kakav je plan Grada Zagreba za Centar za gospodarenje otpadom, nastavlja li se s njim?

Projekt Centra za gospodarenje otpadom u Resniku ide dalje. Za njega se neće ni čekati sredstva EU, nego će svih 140 milijuna eura ići iz proračuna.

 | Author: Josip Regović/PIXSELL Josip Regović/PIXSELL

Što će biti s gradnjom bazena u Španskom?

Podnijeli smo upravnu tužbu zbog toga što nismo dobili sredstva EU-a. I dalje stojim pri tome da će radovi početi ove godine. Bez obzira na to što nismo dobili europski novac, Grad će to financirati iz proračuna. Vrijeme je da zapad grada dobije svoj bazen. Radovi će početi kad završi javna nabava, smatramo da će to biti proljeće.

Zagreb planira usvojiti plan za postizanje klimatske neutralnosti, što uključuje?

Do rujna ove godine usvojit ćemo akcijski plan za postizanje klimatske neutralnosti do 2030. godine kojim se planiraju elektrificirati gradski autobusi. Zagreb planira postići klimatsku neutralnost unapređenjem sustava gospodarenja otpadom, održivim prometom, u što spada i prebacivanje voznog parka ZET-a na ugljično neutralne vidove prijevoza, odnosno elektrificiranje autobusa. Pripremamo i investicije od 300 milijuna eura u vodoopskrbnu mrežu i mrežu odvodnje te u 3. stupanj pročišćavanja otpadnih voda. Projekt ćemo uskoro predstaviti javnosti, a za njega očekujemo 70 posto sufinanciranja europskih sredstava.

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.