Top News
101349 prikaza

Oči ubojice Komšića kad je čuo kolika je kazna

David Komšić
1/7
Marko Lukunić (PIXSELL)
Za iznimno brutalno ubojstvo trudne Kristine je David osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu

David Komšić (20), koji je u veljači prošle godine brutalno ubio svoju bivšu trudnu djevojku Kristinu Krupljan (19), danas je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na 30 godina zatvora. 

Nakon presude, Komšićev otac počeo je pljeskati i vikati:

- Bravo, sudite dijete jer je iz Bosne.

Obitelj Komšić potom su izveli iz sudnice.

Otac i majka Komšić otišli su iz sudnice, a obrazloženje je u suzama ostala slušati Davidova sestrična.

Tri plakata izvan grada Životna priča Life 15 godina traži tijelo svoje kćeri i neće odustati

Obitelj ubijene je bez posebnih emocija slušala obrazloženje.

Sud je utvrdio kako nema dokaza da je Kristinu ubio iz bezobzirne osvete niti da je planirao ubojstvo. Uvjereni su da je riječ o situacijskom zločinu i teškom ubojstvu na okrutan način.

1/7

Komšić je 88 puta nožem ubo i porezao svoju bivšu djevojku koja je preminula od težine ozljeda. U trenutku napada Kristina je bila trudna s drugim muškarcem. Komšić ju je ubio dok su nakon večere sjedili u njenom automobilu ispred ulaza zgrade u Prilazu sv. Josipa Radnika na zagrebačkoj Volovčici, gdje je Kristina živjela s mamom. Sa suvozačkog mjesta gdje je sjedio, Komšić je Kristinu lijevom rukom pritisnuo na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati. Potom ju je 73 puta ubo nožem te joj zadao još 15 ubodno-reznih rana po tijelu i glavi, većinom u vrat i glavu.

Županijski sud u protekla je dva mjeseca saslušao svih 18 predloženih svjedoka i proveo vještačenja. 

U prijašnjem postupku protiv njega u kojem je optužen da je u travnju 2016. izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginuo 72-godišnji pješak, Komšiću se sudilo kao odrasloj osobi.

Početkom godine za taj je zločin pravomoćno osuđen na 14 mjeseci zatvora. 

Ubojica David Komšić dobio je jednog od najboljih odvjetnika IZRAZITO OKRUTNO Top News Ubojice koji su potresli Hrvatsku: "To su izobličene osobe"

Nakon 13 mjeseci provedenih u pritvoru, sutkinja Sanja Mazalin nije željela primijeniti na Komšića maloljetničko pravo prema kojem bi za Kristinino ubojstvo maksimalna kazan bila 10 godina, a iz zatvora bi mogao teoretski u tom slučaju izaći već nakon trećine odslužene kazne, dakle nakon 2021.

Komšićev odvjetnik Veljko Miljević, zasigurno veteran po broju kaznenih procesa, inzistirao je na neubrojivosti svog klijenta u trenutku počinjenja zločina, te je tražio da se na njega primijeni maloljetničko pravo i blaža pravna kvalifikacija. S druge strane, tužiteljstvo koje zastupa zamjenica županijskog državnog odvjetnika Natalija Slavica tvrdilo je da je riječ o bezobzirnoj osveti, narcističkom bijesu, okrutnom i bezobzirnom ubojstvu, zbog čega u Komšićevom slučaju nema uvjeta za primjenu maloljetničkog prava. 

David Komšić | Author: Marko Lukunic/PIXSELL Marko Lukunic/PIXSELL
Kao što se i pretpostavljalo, sutkinja Mazalin okarakterizirala je ovo ubojstvo kao izrazito okrutno, baš kao što su takvu mogućnost za Express.hr najavili i pravni stručnjaci prije tjedan dana. Tad su rekli:

David Komšić | Author: Marko Lukunic/PIXSELL Marko Lukunic/PIXSELL
"Obrana naravno želi primjenu maloljetničkog prava jer bi u tom slučaju maksimalna kazna bila 10 godina. No, teško da će se sutkinja u ovom slučaju odlučiti za tako blagu kaznu. Vjerojatnije je da će se okrivljeniku suditi kao odrasloj osobi i za to je de facto zapriječena kazna do 40 godina zatvora." Također, zbog čak 88 ubodnih i reznih rana koje je David Komšić u automobilu na Pešćenici zadao svojoj bivšoj trudnoj djevojci, ubojstvo bi moglo dobiti kvalifikaciju 'izrazito okrutno'. Iza ovakve formulacije stoji opis da je žrtva patila više nego je uobičajeno kod ovakvih kaznenih djela, na čemu je inzistirala i tužiteljica:

"Kristina se pokušala braniti, a nije umrla trenutno, već je jako patila, rekla je Natalija Slavica, podsjetivši na zločin koji se dogodio 22. veljače 2017".

Presuda sutkinje Mazalin nije pravomoćna, pa obje strane imaju pravo na žalbu.
 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Tito
    Tito 21:10 10.Travanj 2018.

    Da, zato što je iz Bosne a ne zato što je masakrirao djevojčicu. Kakav ignorant i kreten. Treba i starom dat 5 godina zatvora.

  • Avatar minkenbojna91
    minkenbojna91 20:46 10.Travanj 2018.

    U Americi bi dobio 400 godina zatvora i pravo na žalbu nakon prvih 100 odsluženih gogina za 88 uboda nožem

  • Ivy69 19:42 10.Travanj 2018.

    U Americi bi dobio 3 doživotne