Top News
11535 prikaza

Trump: "Crnogorci bi mogli započeti Treći svjetski rat"

Donald Trump
REUTERS
Donald Trump je komentirao situaciju oko NATO-a i nastavio s napadima na europske zemlje

Donald Trump se u intervjuu kojeg je dao televiziji Fox News prilično neočekivano dotaknuo Crne Gore i njihovog članstva u NATO-u. U intervjuu se uglavnom govorilo o NATO-u i njegovoj ulozi, a Trumpov ispad o Crnoj Gori dogodio se nakon pitanja novinara Tuckera Carlsona, koji je pitao: “Zašto bi moj sin išao braniti Crnu Goru?”.

Potom je Trump krenuo sa svojim odgovorom, kojeg je počeo konstatacijom da se i sam pitao slično pitanje, a onda nastavio:

"Crna Gora je malena zemlja s jako snažnim ljudima. Jako snažni ljudi. Oni su vrlo agresivni i, ako postanu agresivni, čestitam, evo nas u Trećem svjetskom ratu", rekao je Trump i krenuo ponavljati priču da NATO puno više pomaže Europi nego Americi.

Trump je summitu u Bruxellesu prošli tjedan napao europske članice da premalo izdvajaju za obranu, te zatražio da se davanja povećaju na četiri posto BDP-a. Posebno je bio 'nabrijan' na Njemačku.

"Godinama su predsjednici neuspješno pokušavali dobiti da Njemačka i druge bogate države NATO-a plaćaju više za zaštitu od Rusije. Oni plaćaju samo dio troškova. Sjedinjene Države plaćaju milijarde dolara previše kako bi subvencionirale Europu, a gube u trgovini", poručio je Trump.

Zatim je dodao da je Njemačka "počela plaćati Rusiju, zemlju od koje želi da je štitimo, milijarde dolara za energiju iz plinovoda iz Rusije. To je neprihvatljivo. Sve države članice moraju ispuniti cilj od dva posto BDP-a, a to se mora popeti na četiri posto".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 17:21 18.Srpanj 2018.

    haha