Top News
894 prikaza

Trump dnevno izgovori četiri laži, a rekord mu je sedam u jednom danu

Donald Trump
Reuters
Washington Post pokrenuo je projekt o prvih sto dana Donalda Trumpa kao predsjednika i već su došli do šokantnih činjenica

Donald Trump službu predsjednika obavlja tek 33 dana. U tom je periodu izgovorio u prosjeku četiri laži po danu, što znači da nije prošao niti jedan dan bez njegovih neistinitih izjava.

Ti podaci izašli su iz novog projekta The Washington Posta u kojem se bilježe sve Trumpove izjave u prvih 100 dana predsjedništva.

Prvog dana u uredu, Trump je izrekao više od sedam neistina. To je bio jedan od četiri dana u kojima je dao više od sedam krivih informacija. Osim toga, u 18 dana rekao je više od četiri laži, a u 15 dana jednu do dvije.

Donald Trump | Author: Reuters Reuters

Rezultati projekta zapravo pokazuju da Trump nikako nije promijenio svoj pristup govorenju istine otkako je postao predsjednikom. Procijenjeno je da je tijekom njegove kampanje približno dvije trećine izjava netočno, odnosno da je i tada njihov prosjek bio četiri. U usporedbi s njim, Clinton je imala 14% izjava neistinitih.

''Nikada nismo imali predsjenika kao Donalda Trumpa - spretan s činjenicama no nikada spreman priznati pogrešku, usprkost dokazima'' izjavio je kolumnist Glenn Kessler.

Ove će činjenice utjecati na Trumpovu buduću političku karijeru u manjoj mjeri nego što se misli. Prema anketi Fox Newsa, 45% ljudi izjavilo je kako vjeruje više Trumpovoj administraciji nego medijima, dok je 42% posto reklo da ipak medijima vjeruje više. To novonastalo nepovjerenje u novinare proizlazi iz Trumpovih naporna da diskreditira medije i učini ih njegovim pristalicama nevažnima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.