Top News
1322 prikaza

Trump mu želi dati otkaz, ali ne zna kako

Donald Trump i predstojnik njegovog ureda John Kelly
JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL
On mu je inače služio da otpušta sve druge, sada navodno Trump mu čak i kaže da ode, a on ga ignorira

Predsjednik Donald Trump navodno je pokušao dati otkaz predstojniku ureda predsjednika Bijele kuće Johnu Kellyju. No, to mu se očito izjalovilo jer Trump običava koristiti Kellyja kako bi potjerao druge ljude iz svoje administracije, pa ovaj put naprosto nije znao kako to izvesti, koga zamoliti da to izvede.

Olivia Nuzzi iz New York Magazinea imala je u utorak privatan razgovor s drugim ljudima iz vrha Trumpove administracije, uključujući i Kellyja. Tijekom bizarnog, slobodnog intervjua, Trump je u nekoliko navrata uvjeravao Nuzzi da on nije imao nikakvu namjeru najuriti Kellyja, te je odbacivao različite izvještaje koji su govorili drugačije.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na konferenciji u Berlinu Pregled tjedna Top News Izbjegli smo novi rat na Balkanu, ali stanje je sve gore

"General Kelly radi vrlo dobar posao", rekao je Trump Nuzzi.

"Mi imamo jako dobar odnos. Bijela kuća funkcionira vrlo, vrlo nježno."

Trump je dodao: "Predstojnik obavlja jako dobar posao. Vrlo sam sretan s njim, imamo vrlo dobar odnos, to kao prvo. Kao drugo, taj posao nisam nudio nikome drugom. Nisam razgovarao s nikime o tom poslu. I ne razgovaram, ne tražim nikog novog."

Predsjednik je tvrdio, da je htio da Kelly ode, da bi mu naprosto rekao da je "došlo vrijeme da ode".

"Ali znate što? Vrlo sam sretan s njim. On je sretan sa mnom", rekao je Trump o Kellyju.

Trump je odbacio glasine po kojima je Kellyjev posao ponudio Nicku Ayersu, koji je trenutno na dužnosti Kellyjevog zamjenika čovjeka koji vodi Bijelu kuću. Nuzzi je, međutim, rekla da su joj službenici iz Trumpove vlade rekli da je jedini razlog zašto je Kelly još uvijek na svom poslu "luda sreća" koju ima i to što predsjednikova pažnja ne traje dugo.

Nuzzi je rekla i to da joj je izvjesni Trumpov službenik ispričao da je Trump jednom prilikom konkretno pokušao najuriti Kellyja, ali da ga je general marinaca naprosto ignorirao. Tu je i ta činjenica da je Kelly osoba u njegovom uredu koju predsjednik SAD-a koristi kad treba srediti sve što je neophodno za dati otkaz nekome drugome.

Donald Trump BOGATAŠ Top News Trump je prvi milijun zaradio kad je imao - 8 godina

"Kad predsjednik kaže: 'Želim da odeš', Kelly ga samo ignorira", rekao je službenik. "Mislim da predsjednik ne zna koga da pozove da da otkaz Kellyju."

Intervju s Trumpom i ostalima inače je vrlo zanimljivo štivo za razumjeti stil izražavanja američkog predsjednika.

"Imamo vrlo glatku organizaciju, iako se o tome nikada ne izvještava na taj način. To je stvarno stanje, to je stvarna priča. To je stvarno stvarna priča. Kad dolazite ovamo, ne vidite kaos. Nema kaosa. Mediji vole prikazati kaos. Nema kaosa", i sve u tom stilu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.