Top News
854 prikaza

Trump se predao: Pričat će o suradnji s Rusima

Donald Trump
PA/Pixsell
Već mjesecima je u tijeku posebna istraga bivšeg šefa FBI-a Roberta Muellera

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u srijedu kako će pristati na intervju pod prisegom s posebnim savjetnikom Robertom Muellerom, koji istražuje moguće rusko uplitanje u američke izbore u 2016. godini.

"Htio bih to učiniti što je prije moguće", rekao je Trump novinarima.

Određivanje datuma za intervju bio bi, kako je kazao Trump, "predmet mojih odvjetnika i svega toga".

Trumpovi odvjetnici razgovarali su s Muellerovim timom o intervjuu, prema izvorima koji su upućeni u tijek istrage.

Izvori su priopćili Reutersu ranije u srijedu kako je tim posebnog zastupnika ispitivao visoke američke obavještajne časnike, uključujući i ravnatelja CIA-e Mikea Pompea, o tome je li Trump pokušao zaustaviti pravdu u istrazi oko Rusije.

U svojim obraćanjima novinarima u srijedu, Trump je ponovio ranije izjave da ne postoji sukob između kampanje i Rusije i da "nema nikakve opstrukcije" pravde.

Američke obavještajne agencije zaključile su da se Rusija miješala u predizbornu kampanju pomoću hakiranja i propagande pokušavajući gurati utrku u Trumpovu korist. Rusija je to odbila. Trump je zanijekao sporazum s Rusijom i nazvao istragu lovom na vještice.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.